Conselleria anuncia vora un milió per millorar l’accés a Ontinyent amb la rotonda a Comte Torrefiel


0
1312
Maria José Salvador ha presentat el projecte a Ontinyent

La consellera destaca que es tracta d’un projecte reivindicat des de fa anys pels veïns d’ Ontinyent que «guardat en un calaix per l’anterior govern»

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha presentat el projecte de millora de l’accés al municipi d’Ontinyent per l’avinguda Compte de Torrefiel. L’actuació que contempla la construcció d’una rotonda, així com diverses actuacions per a millorar la mobilitat i la facilitar el pas de ciclistes i vianants, té un pressupost de prop d’un milió d’euros i la durada prevista de les obres serà de 12 mesos.

Així ho ha anunciat Salvador durant un acte en la localitat al costat de l’alcalde Ontinyent, Jorge Rodriguez, i on també han estat presents el director general d’Obres Públiques,Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, així com la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró.

Per a la consellera, es tracta d’un important projecte reivindicat des de fa anys pels veïns i veïnes d’Ontinyent que «lamentablement hi havia estat guardat en un calaix per l’anterior govern, però ara gràcies a la reivindicació de l’alcalde de l’ajuntament actual, a les reunions mantingudes i les visites del director general d’Obres Públiques a la zona afectada, és una realitat que es materialitzarà molt ràpid». En aquest sentit, Salvador ha avançat que l’objectiu de la Conselleria és començar les obres en el primer trimestre de 2018, ja que, en els pròxims mesos es publicarà la licitació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Per la seua banda, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodriguez, ha declarat que, aquesta ronda, va a millorar els accessos a la ciutat i també «va a dignificar els accessos de l’avinguda de Torrefiel però sobretot va a beneficiar a les persones que vénen des de Bocairent en evitar el tràfic per Santa Teresa». A més, ha afegit que «gràcies a la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, hem arribat a una solució, després de molts anys».

La rotonda

El projecte contempla la construcció d’una rotonda d’accés a la carretera CV-81 que facilitarà l’entrada al nucli urbà al mateix temps que resoldrà els accessos al polígon industrial i a la zona de desenvolupament urbanístic situada a l’entorn de la carretera.

Les obres previstes inclouen també l’adequació de la passarel·la que dóna accés a l’Institut d’Educació Secundària de l’Estació i a la zona urbana adjacent així com la construcció d’una nova rampa preparada per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda.

L’execució d’aquest projecte també va a suposar una notable millora de la seguretat vial i la mobilitat de vianants i ciclistes, ja que el carril bici que s’incorpora s’enllaçarà amb el de la xarxa urbana que existeix a Ontinyent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here