El polonés Tomasz Marczynski s’imposa en la meta de Sagunt de la 6a etapa de la Vuelta a España

0
1083
Imatge de l'arribada a meta al Port de Sagunt

El pas de la Vuelta per Sagunt ha portat amb si un ampli desplegament mediàtic per part de premsa de tot el món que ha projectat la imatge de la nostra ciutat mundialment

Sagunt ha sigut la meta de la 6a etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya 2017, la qual ha guanyat el corredor polonés de l’equip Lotto Soudal, Tomasz Marczynski, amb un temps de 4 hores, 47 minuts i 2 segons. Per a la 72 edició de la Vuelta, gràcies a Turisme i Esports de la Diputació de València, el final del recorregut d’esta etapa va ser concretament l’avinguda Mediterrani del Port de Sagunt. L’etapa es va iniciar a les 12.30 hores i va arribar a Sagunt sobre les 17.10 hores.

L’equip vencedor d’esta etapa ha sigut el UAE Team Emirates amb 14 hores, 22 minuts, 23 segons i l’espanyol Enric Más de l’equip Quick – StepFloors ha sigut el corredor més combatiu.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat la bona organització de la Vuelta per part de Policia Local, els voluntaris la Protecció Civil, les associacions i la resta de persones que s’han bolcat per dur a terme esta etapa que suposa “una promoció per a esta ciutat difícil de calcular ja que, gràcies a la difusió per diferents mitjans a altres països, la imatge de la nostra ciutat des del Castell fins a la platja de Port de Sagunt ha arribat a milers de persones”. Fernández ha declarat que amb esta imatge “hem mostrat una ciutat que es vol projectar al món i que vol fer de la cultura, del patrimoni i del turisme una de les seues oportunitats de creixement”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El cierre perimetral de Valencia, Gandia, Paterna, Sagunt, Torrent y Benidorm continuará hasta el 1 de marzo

La 6a etapa va tindre el següent recorregut: Villareal, Nules, El Tosalet, Port d’Ahín, Port d’Eslida, Alt de Chirivilla, La Mallá, Port del Cronet, Port del Garbí, Estivella i Sagunt. Tant ciutadans que van assistir com els ciclistes van poder gaudir de la riquesa del patrimoni històric i industrial de Sagunt, amb la futura aspiració de ser patrimoni de la humanitat.

La Vuelta va entrar per l’oest de la ciutat i va recórrer tota l’avinguda Sants de la Pedra. Va passar per sota dels ponts de la N-340 i del ferrocarril i va seguir pel vial internuclis. En la rotonda de la gasolinera Octaplus, els ciclistes es van posar rumb a l’avinguda Advocat Fausto Caruana passant per l’avinguda de la Mallada. La Vuelta va entrar al nucli porteny per l’avinguda de la Hispanitat i va recórrer al complet les avingudes Camp de Morvedre i Mediterrani, fins a aconseguir la meta en l’extrem nord d’esta última, al costat de l’espigó nord.

Amb motiu de l’esdeveniment també es va modificar la disposició d’algunes de les parades del mercat exterior del Port de Sagunt. Els llocs situats en el carrer Progrés, des de la Tinència d’Alcaldia fins a l’avinguda Camp de Morvedre, es van traslladar a la plaça 1r de Maig. Així mateix, el servei d’autobusos de línia va realitzar el trajecte per l’avinguda 9 d’Octubre.

Els ciclistes van haver d’enfrontar-se a la pujada al Garbí, destacant que es tractava d’una de les zones més dures i claus per a saber qui estava en condicions de lluitar per la Vuelta.

El pas d’estos ciclistes pel municipi ha provocat inconvenients a la ciutadania, a causa del tall de carrers i a la limitació de les places d’aparcament, però en tractar-se d’un esdeveniment positiu i efímer, no hi ha hagut cap problema.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva dedica el cartell de la Fira al 200 aniversari de la Font del Lleó

La VueltaCiclista a Espanya congrega a més a periodistes de tot el món, amb 257 professionals acreditats de radiotelevisió (als quals se sumen uns 260 de RTVE), 250 de premsa i 66 fotògrafs. L’etapa de Sagunt ha explicat a més amb 7 periodistes de radiotelevisió acreditats, 27 de premsa i 5 fotògrafs. La Vuelta va començar dissabte 19 d’agost i finalitzarà el diumenge 10 de setembre de 2017. Comptarà amb 21 etapes, amb un recorregut total de 3.297,7 quilòmetres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here