Mesures urgents de Sagunt contra la crisi econòmica del coronavirus: ajudes a pimes i autònoms, pla d’ocupació i pagament de factures

0
521
El regidor Pepe Gil i l'alcalde Dario Moreno

A més de la inclusió del Consell Econòmic i Social en les negociacions i propostes, l’Ajuntament agilita pagaments pendents i valora contractar a petites empreses del municipi per a injectar liquiditat

L’Equip de Govern prioritza les ajudes a pimes i autònoms, el Pla d’ocupació i el pagament de factures dins de les mesures d’urgència pel Coronavirus. Este matí en roda de premsa, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat estes actuacions com a pilars fonamentals per a ajudar a empreses i negocis en esta situació d’alarma.

Moreno ha assegurat que el paquet de mesures urgents es basa en tres pilars fonamentals que són «ServeSaguis Socials, el Pla d’ajudes a pimes, a autònoms i autònomes amb un mínim de 1,5 milions d’euros i el Pla d’ocupació, en el qual estem treballant per a veure com dur-ho a terme». Tot este paquet de propostes, l’Equip de Govern, a més de tractar-les amb l’Oposició, també les ha traslladades a agents socials, incorporant al Consell Econòmic i Social (CES) «com un vehicle més per a les negociacions i propostes relacionades amb el COVID-19, volem formalitzar un canal perquè ens arribe la informació i per a poder comunicar-nos amb tots els agents socials d’una forma igualitària», ha afirmat l’alcalde.

Ahir va tindre lloc la primera reunió amb el CES i es van generar noves propostes i debats. «L’objectiu va ser donar compte de les accions que l’ajuntament ha posat en marxa i donar lloc a més reunions de manera periòdica», ja que la pròxima reunió tindrà lloc abans del ple per a parlar del romanent de Tresoreria (superàvit de 2019) i de com dedicar-ho, «són múltiples els aspectes que hem de treballar i volem comptar amb tots els agents socials i amb la bona predisposició de l’Oposició per a treballar en conjunt», ha destacat Moreno.

D’altra banda, el departament d’Intervenció i Tresoreria està intentant realitzar el pagament de factures pendents en el menor temps possible. «S’ha fet un gran esforç perquè si parlem d’un pla d’ajudes per a injectar liquiditat en la nostra economia i evitar el tancament d’empreses, és imprescindible que també el fem des de la nostra gestió interna, perquè els proveïdors de l’Ajuntament reben els diners en el menor temps possible i això s’aconseguix accelerant els mecanismes perquè eixa liquiditat arribe a les persones que ho necessiten», ha assegurat el primer edil. Fruit d’este esforç extraordinari, «hui dia, es pot xifrar en més de 1,5 milions d’euros pagats», ha destacat.

Nou Pla d’ocupació

Quant al Pla d’ocupació, Moreno ha assegurat que estan treballant en ell i que «encara no hi ha dades específiques perquè estem en vies de negociar una proposta de l’Equip de Govern i a partir d’ací negociar els diferents detalls tant amb els agents socials com amb l’Oposició». Un dels aspectes principals d’este Pla és que estarà dedicat a les persones que estiguen en una situació de major desprotecció i major vulnerabilitat, a més es valorarà dotar d’una major puntuació en els barems a persones empadronades en el municipi, «però són coses que s’han de debatre i que han de comptar amb el vistiplau tècnic per a assegurar-nos que el Pla d’ocupació siga legal», ha matisat el primer edil.

L’alcalde ha recordat que ja existix un Pla d’ocupació de 400.000 euros i «ara ho ampliarem per a ajudar a petites empreses, però tot això té un encaix legal que és complicat i no volem avançar-nos, ja que tot ha d’eixir amb el major consens, parlant amb tots els partits polítics i amb els agents socials perquè ningú es quede arrere i totes les veus siguen escoltades. Es tracta que siga un pla d’ocupació útil a la ciutadania, al nostre teixit empresarial i a tothom».

El regidor de l’Equip de Govern, Pepe Gil, ha informat també en la roda de premsa que tots els regidors «estem lluitant per injectar liquiditat a les empreses de la ciutat i des de fa més de 15 dies estem treballant per a tirar avant el Pla d’ocupació amb contractacions directes i ajudes a pimes i autònoms». A més, Gil ha assegurat que volen dedicar «una part important a les empreses xicotetes de la ciutat del sector de la construcció i serveis perquè puguem contractar-les mitjançant un contracte menor de fins a 50.000 euros». A més, ha recordat que en anteriors plans d’ocupació ja es puntuava el fet que s’estiguera empadronat en el municipi.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here