Més intervencions quirúrgiques i proves mèdiques en el primer mes de reversió de l’Hospital de la Ribera

0
1126
Hospital de la Ribera a Alzira

S’ha produït un increment del 4% de les operacions, un 11,5% més de mamografies i un 22% més de ressonàncies magnètiques

L’Hospital Universitari de la Ribera ha mantingut amb normalitat l’activitat assistencial durant el primer mes de gestió pública directa després de la reversió realitzada acabant amb 15 anys de gestió privada. Des de la Generalitat s’ha destacat la normalitat, però també ha volgut incidir en el creixement de les intervencions i les proves.

Així, des de l’1 d’abril, l’Hospital Universitari de la Ribera ha realitzat 1.551 intervencions quirúrgiques, enfront de les 1.489 operacions dutes a terme durant el mateix període de l’any anterior, la qual cosa ha suposat un increment del 4,16% en l’activitat quirúrgica realitzada.

En aquest sentit, del total d’intervencions realitzades durant aquest temps, el 89,9% han sigut operacions programades, mentre que el 10,1% han sigut urgents, semblants percentatges que en el mateix període de l’any passat.

Així mateix, el centre alzireny ha registrat en el seu primer mes de gestió pública directa un total d’1.806 ingressos, un 3,26% més que durant el mateix període de l’any anterior.

Segons ha destacat la directora gerent del Departament de Salut de la Ribera, la doctora Isabel González, “aquestes dades evidencien, una vegada més, que el procés de reversió de l’Hospital de la Ribera i el seu departament de salut a la gestió pública directa s’ha realitzat amb previsió i planificació des de l’Administració valenciana, i demostren la professionalitat i l’esforç diari de tots els treballadors que conformen aquest Departament de Salut”.

Al costat de les intervencions quirúrgiques i els ingressos, cal destacar que l’Hospital de la Ribera ha atès durant el mes d’abril, 9.354 urgències, un 2,46% més que en el mateix període de 2017, la qual cosa ha suposat una mitjana de 322 urgències diàries.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Alzira suspén pel coronavirus les festes patronals de Sant Bernat, programades del 17 al 25 de juliol

Dades superiors a les de 2017

Pel que es refereix a altres indicadors d’activitat, com la realització de determinades proves diagnòstiques i les consultes amb l’especialista, La Ribera ha registrat a l’abril de 2018 dades superiors als de l’any passat.

Així, durant el mes d’abril d’enguany l’Hospital de la Ribera ha realitzat un 5,91% més proves de Radiodiagnòstic, un 29,83% més proves de Neurofisiologia i un 21,07% més proves de Medicina Nuclear.

Entre aquestes proves, destaquen especialment les 299 mamografies i les 183 proves de radiologia vascular realitzades (un 11,57% i un 12,96% més respectivament que a l’abril de 2017) i les 1.264 ressonàncies magnètiques dutes a terme (un 22,24% més). A açò s’uneix un increment del 52,38% en la realització de electromiografías per a analitzar el funcionament del sistema nerviós dels pacients amb possibles danys neurològics i/o musculars, i l’augment d’un 64,71% en la realització de SPECT cardíacs per a valorar l’arribada de sang al cor.

Pel que fa a les consultes amb l’especialista, el Departament de Salut de la Ribera ha atès un total de 43.213 consultes en el mes d’abril de 2018, un 8,73% més que durant el mateix període de l’any anterior. D’elles, el 70% s’han atès directament en l’Hospital de la Ribera i la resta en els centres d’atenció primària del Departament dotats d’especialitats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here