Més de 600 persones participen en les ‘Nits de Jaume I’ a la Vall d’Albaida

0
931
Imatge d'una de les representacions

Aquesta iniciativa ha ofert diverses rutes teatralitzades durant l’estiu a Bocairent, Albaida, Ontinyent i Llutxent

Un total de 632 persones han gaudit aquest estiu de les ‘Nits de Jaume I’, una sèrie de rutes teatralitzades i gratuïtes que han recorregut els municipis de Bocairent, Albaida, Ontinyent i Llutxent durant els mesos de juliol, agost i setembre. En aquesta activitat els participants han viatjat pel laberint islàmic de Bocairent, pel castell de la Terra Blanca d’Albaida, el castell de les batalles i miracles de Llutxent, i per Ontinyent on es proposava una història de fantasia per a tota la família.

Al llarg del recorregut, els visitants es trobaven amb diferents personatges històrics que els narraven allò que estaven contemplant i els fets ocorreguts. A més, totes aquelles persones que van participar en les rutes de les quatre localitats seran obsequiades el pròxim 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb una faltriquera artesana, confeccionada especialment per a aquesta ocasió amb el logotip de les ‘Nits de Jaume I’ i un dolç en l’interior que simularà diners medievals.

Cal recordar que a l’inici de l’estiu, el departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, va viatjar fins a la costa per a realitzar una estratègia de street marketing, la qual cosa ha permés atraure, fins a aquestes rutes i poblacions, visitants de València, Madrid, Múrcia, Castella-La Manxa o Alacant. Per això, es pretén que aquesta iniciativa es torne a repetir el pròxim estiu i s’integre dins de la programació de visites guiades de cada municipi.

Les ‘Nits de Jaume I’ és una més de les accions integrades en el programa d’impuls al turisme experiencial i creatiu que es desenvolupa dins del Pla de Competitivitat Turística de la Vall d’Albaida, on treballen conjuntament Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de València i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Des de la Mancomunitat, el seu president, Vicent Gomar, va destacar la bona acollida d’aquesta iniciativa amb la qual “oferíem una experiència d’interior amb producte proper, cultural, familiar i gratuït com una alternativa del turisme de sol i platja de l’estiu. A més donem a conéixer la nostra història tenint com a referent un personatge molt significatiu com és el de Jaume I” explicava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here