Més de 500 boixeteres van participar en el VIII aplec celebrat a Canals

0
513
Boixeteres
En la concentració van participar boixeteres de diferents comarques

El pavelló Ricardo Tormo de Canals va ser la seu de la huitena concentració de boixeteres que va reunir prop de 500 artesanes d’esta modalitat tèxtil gràcies a l’organització de l’Associació d’Ames de Casa de la localitat i el patrocini de la regidoria de Cultura.

A esta cita van assistir participants de poblacions veïnes i de comarques dels voltants com la Ribera, la Safor, la Vall d’Albaida o fins i tot de ciutats d’altres autonomies com Barcelona i Madrid. La concentració va comptar també amb l’assistència de 16 expositors de tot l’estat per vendre la seua oferta de fils i eines necessàries per treballar amb esta tècnica.

La jornada celebrada el passat cap de setmana va començar amb un esmorzar de germanor i a continuació es va passar a treballar els boixets. Al llarg del matí es va rebre la visita de l’alcalde de Canals, Ricardo Cardona, de la regidora de Cultura, Teresa Mollá i de la presidenta de les ames de casa, Nieves Ballester. De vesprada es va gaudir d’un dinar amb arròs al forn, taronges i dolços típics de Canals.

Segons ha destacat la regidora de cultura “la nostra concentració de boixeteres cada any va a més per la qual cosa s’ha constituït en la més gran de la Comunitat”. En acabar la trobada es va fer etrega d’un detall per la participació i un exemplar del llibre de Festes de 2010 de Sant Antoni de Canals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here