Més de 200 voluntaris netegen la platja del Port de Sagunt

0
1295
Imatge dels participants en l'activitat de neteja de Sagunt

La jornada va estar organitzada per Sanamares amb la col·laboració d’Agró i les delegacions de Platges, Joventut i la SAG de l’Ajuntament de Sagunt

Més de 200 voluntaris han participat este diumenge en la neteja de la platja del Port de Sagunt convocats pel projecte Sanamares amb el suport de l’Ajuntament de Sagunt, a través de les delegacions de Platges i de Joventut, amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró i la SAG.

Segons ha informat el regidor de Platges i de la SAG, Roberto Rovira, els organitzadors van fer tres grups per fer les accions de neteja. Els més menuts, acompanyats d’adults, es dedicaren a la zona de vora mar i arena de la platja per recollir microplàstics i burilles, fonamentalment. Un altre grup format per adults, amb la supervisió d’Agró per evitar danys, va escometre la zona dunar. Finalment, un altre grup va recollir el fem en la zona del pantalà. Prèviament, membres de Sanamares impartiren una xarrada en què explicaren la importància de les accions de voluntariat per conscienciar la població. En esta xarrada diferenciaren el que era fem de tot allò que no ho era, indicant que les restes orgàniques com les de les algues, ous de tauró o ossos de sépia no són fem i no han de retirar-se de les platges perquè formen part de l’ecosistema i són necessàries com a aliment per a moltes espècies, a més de contribuir a evitar l’erosió de les platges.​

Roberto Rovira ha agraït a Sanamares i a Agró i als departaments municipals implicats, la seua tasca, a més de ressaltar el lloc que ocupen les platges en la societat: «Ha quedat demostrat la importància que tenen les nostres platges, no sols com a recurs turístic sinó com un espai natural que tenim l’obligació de protegir i conservar». També ha destacat l’esforç municipal, ja que «s’està fent un gran treball per part de l’Ajuntament i de la SAG i seguirem millorant any rere any i, amb la participació i la implicació ciutadana farem que millore l’estat de les nostres platges, que ja són i seguiran sent-ho un exemple per a tot el litoral valencià».

En resum, de la zona dunar s’han retirat fonamentalment microplàstics i burilles, que per les seues dimensions són difícils de retirar amb maquinària, mentre que de la zona del pantalà s’ha retirat tot tipus de fem, ja que és una zona que no és competència municipal. Tot el fem recollit es va depositar en diferents contenidors de manera selectiva. La SAG, a més, aportà guants per a tots els voluntaris. El regidor ha recordat que la SAG neteja les platges del municipi durant tot l’any però que és inevitable que hi apareguen restes tots els dies per la marea.

Sanam

ares és un projecte que col·labora amb el medi marí a través de xarrades, tallers, neteges marines de platges o subaquàtiques, així com en projectes de conservació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí