Més de 600 estudiants visiten els recursos vinculats a la memòria democràtica en Ontinyent

0
1324
Imatge d'una de les visites realitzades a Ontinyent

Des de la recuperació del refugi de Tortosa i Delgado s’han incrementat les visites escolars, sent l’última la d’alumnat de batxiller de l’IES Lluís Simarro de Xàtiva

Més de 600 estudiants han visitat des del passat mes de setembre els diferents recursos vinculats a la memòria democràtica en Ontinyent. Des de la recuperació el passat mes de juliol del refugi de Tortosa i Delgado s’han vingut realitzant nombroses visites d’escolars de centres de La Vall d’Albaida i comarques veïnes, sent l’última la de 35 alumnes de batxiller de l’IES Lluís Simarro de Xàtiva que viatjaven la passada setmana Ontinyent per participar en un itinerari guiat per l’historiador local Joan Torró.

L’alumnat va visitar el col·legi de La Concepció, on durant la Guerra Civil es va crear un Hospital Militar Internacional, i el refugi antiaeri de Tortosa i Delgado. L’activitat es va completar en el Campus d’Ontinyent on visitaren l’Aula-Museu de la II República.

Per finalitzar la jornada es va projectar el documental ‘Les mamàs belgues’, que compta la història d’un grup de dones que van viatjar des de Bèlgica per a treballar com a infermeres a Ontinyent durant la guerra. El professorat que acompanyava als escolars posaven en valor aquesta iniciativa la qual s’ajusta a un projecte que estem treballant a classe junt amb l’Amical de Mauthausen i la seua xarxa ‘Mai Més’.

La regidora de Política per a les Persones i presidenta de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha destacat l’interès “perquè Ontinyent siga pol d’atracció cultural i educatiu gràcies a la recuperació d’estos espais que formen part de la memòria democràtica de la ciutat. Per reforçar esta línia estem treballant en un itinerari didàctic adreçat a l’alumnat d’instituts així com centres de formació de persones adultes, associacions i col·lectius”, recordava. Gandia destacava l’interès d’aquestes accions “per construir un discurs memorialista propi i característic d’Ontinyent, que en el marc de la Guerra Civil va tenir la peculiaritat de ser una ciutat refugi que afortunadament no va patir els efectes dels bombardeigs però va saber organitzar-se per protegir als més vulnerables”, apuntava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent amplia el seu eix comercial amb la reurbanització del carrer Pintor Segrelles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here