Més de 50 llibrets opten als premis mestre Ortifus 2017

0
1151

Falles de València, Sagunt, Torrent, Gandia, Alzira, Xàtiva, Silla, Paiporta, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Borriana, Paterna i Oliva han presentat llibrets a les categories de portada i coherència.

La Federació Lletres falleres va fer pública la convocatòria del concurs dels millors llibrets de falla de la Comunitat Valenciana, en cada un dels diferents apartats, com a millor investigació sobre tema faller, poesia satírica, millor portada, millor disseny i millor aportació satírica en xarxes socials sobre la festa. Al mestre Ortifus, a portada i a coherència dins del llibret destaquen per la participació i bon fer de les comissions falleres.

Un any més, l’AMO (Associació Cultural Amics del Mestre Ortifus) continua amb la seua tasca de difusió cultural de les falles i amb l’objectiu de donar visibilitat als treballs literaris i artístics de les comissions falleres. Per a això, el passat dilluns 20 de febrer es va dur a terme. Al casal de la falla Lepanto de València, la reunió del jurat d’esta convocatòria, en què van estar presents destacats membres de la cultura fallera i del disseny.

El jurat de portada ha estat compost per Rebeca Plana, Manuel Gómez, Vicent Sanfeliu, Lluis Demano, Joan Quiros, presidit pel president honorífic de l’AMO, Antonio Ortiz i Fuster (Ortifus). Sent les falles nominades al premi portada, del qual coneixerem el guanyador a la festa de les Lletres Falleres 2017 i que tindrà lloc passades falles, són:

 • Falla Vilanova de Gandia
 • Falla Molina Claret de Xàtixa
 • Falla Sant Valerià de Torrent
 • Falla Plaça del Forn de’Alzira
 • Falla Barri Sant Francesc d’Oliva

D’altra banda, el jurat de coherència ha estat compost per Isabel Olmos, Alfred Domínguez, Ferran Martínez, Josep Lluis Marín, presidit per la vicepresidenta de l’AMO, Mª Àngels Hernàndez i Gràcia. Sent les falles nominades al premi coherència, del qual coneixerem el guanyador a la festa de les Lletres Falleres 2017 i que tindrà lloc passades falles, són:

 • Falla El Canet de Cullera
 • Falla Plaça del Forn d’Alzira
 • Falla Raval de Sant Agustí de Cullera
 • Falla La Marina de Sagunt
 • Falla Plaça Cervantes de Paiporta

Actual de secretaria en els dos premis mestre Ortifus, Mª Pilar Soriano.

 • El premi Mestre ORTIFUS a la coherència temàtica (entre el contingut del llibret i la crítica de la falla), dotat amb 400 euros. Convoca l’AC AMO de València.
 • El premi Mestre ORTIFUS de portada (que relacione contingut de llibret i temàtica de la falla), dotat amb 400 euros. Convoca l’AC AMO de València.

Els originals per a tots els Premis de les Lletres falleres s’havien presentat en els correus electrònics habilitats per cada un dels convocants abans de les 23.59 hores del 15 febrer 2017. Tota la informació i les bases completes estan disponibles en la pàgina web www.lletresfalleres.info.

La Federació de les Lletres Falleres pretén promoure la creativitat literària i plàstica en els llibrets de falla, i fomentar la literatura en valencià en la festa de les Falles. D’esta manera, Lletres Falleres reconeix tant l’esforç de les comissions que editen els llibrets com el d’aquells col·laboradors que participen en estes publicacions amb els seus treballs. En esta nova convocatòria, les entitats convocants dels premis han fet un esforç més gran encara en un any decisiu per a la festa fallera apostant decididament per la projecció de la mateixa des del Llibret de Falla.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here