Meliana compta amb una nova zona d’aparcament per al poliesportiu

0
1017

L’Ajuntament de Meliana ha realitzat una actuació de millora de l’accés al poliesportiu i al CEIP El Crist i, alhora, ha habilitat una zona d’aparcament nova per a suplir la zona que ocuparà el pavelló cobert multiusos, ja en construcció, i que fins ara en feia la funció. La inversió ha sigut de 51.882,28 € que s’han finançat amb el programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València.

Com explica l’alcalde i responsable de l’àrea d’Urbanisme, Josep Riera, “aquesta era una actuació molt demanada per la ciutadania, ja que és una zona amb molta afluència diària d’usuaris i d’usuàries i necessitava millores d’accessibilitat, de seguretat viària i d’aparcament.” S’ha millorat notablement l’accés des del camí del Borriquillo, abans estret i amb menys visibilitat i s’ha facilitat l’aparcament.

D’altra banda, l’alcalde destaca com: “ara es podrà replantejar la circulació per la zona amb la finalitat de garantir millor la seguretat i l’accessibilitat a peu i en bicicleta de la població escolar del CEIP el Crist, una reivindicació de l’AMPA del centre”. Així, l’accés en cotxe es podrà realitzar en els dos sentits des del camí del Borriquillo i s’evitarà la circulació per davant de les portes d’accés al centre.

L’obra forma part de la planificació d per a tota aquesta zona on conflueixen dues inversions importants com ara la construcció del pavelló i el pas del traçat de l’Anell Verd metropolità. Així, el màxim responsable detalla els passos realitzats fins ara: «primer que res vam traslladar els hivernacles del taller de jardineria a la zona habilitada per als horts socials, a la zona sud del municipi; després vam enderrocar l’alqueria abandonada i en molt mal estat que es trobava dins del poliesportiu per a facilitar l’accés dels camions i de la maquinària necessària per a la construcció del pavelló i, ara, en iniciar-se les obres d’aquesta instal•lació, hem habilitat el nou accés i la zona d’aparcament». Totes aquestes actuacions no estaven previstes i s’han hagut d’anar coordinant al llarg d’aquesta legislatura.

Finalment, Riera destaca que aquesta no serà la urbanització definitiva ja que, com diu, «a mitjà termini, amb la construcció de l’Anell Verd i el nou centre educatiu d’infantil i primària a la zona, s’haurà de prolongar l’avinguda de les Corts Valencianes -un aspecte en què ja està treballant l’Oficina Tècnica d’Urbanisme- i que definirà de manera definitiva tota aquesta zona que es convertirà en un nucli socieducatiu i esportiu molt important per al municipi». Precisament, l’Anell Verd, que recorrerà tot el nucli urbà d’oest a est serà una via d’accés ràpida, segura i sostenible a l’àrea educativa i esportiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here