Xàtiva sotmetrà a estudi l’estat de més de 400 plàtans de la ciutat que tenen una edat mitjana de 120 anys

  0
  2245
  Imatge dels plàtans de l'Albereda Jaume I de Xàtiva

  L’Ajuntament de Xàtiva contractarà una empresa que realitzarà un estudi de risc i gestió dels arbres de la ciutat

  La regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, ha anunciat la contractació d’una empresa que s’encarregarà de l’estudi de risc i gestió dels plàtans singulars de Xàtiva. La regidoria, que ha mostrat un gran intererés en la conservació i el bon tractament del patrimoni arbori de la ciutat, ha anat anunciant al llarg de l’any la seua voluntat de solucionar els problemes de l’arbrat municipal d’una manera efectiva i segura, tant per als ciutadans com per als arbres. Xàtiva compta més de 400 exemplars de plàtans d’ombra d’una antiguitat mitjana per damunt dels 120 anys i amb alçades superiors als 30 metres.

  Des del consistori s’explica que esta contractació ha estat necessària atès que el servei municipal de Medi Ambient no disposa de personal especialitzat ni material específic per a efectuar este tipus de treballs, i que l’informe redactat pel Biòleg Municipal apunta la necessitat d’una gestió integral del patrimoni arbori de la ciutat amb les tècniques més modernes i noves del camp de l’arboricultura.

  L’empresa Arbol, Investigación y Gestion, S.L., adjudicatària del contracte, s’encarregarà de fer una primera avaluació visual de cada exemplar que permetrà detectar els seus defectes interns i associar-los a una determinada perillositat, esta anirà seguida d’una posterior avaluació instrumental que permetrà realitzar un estudi més detallat de la secció dels arbres. Una vegada queden documentades les característiques de cada individu, es podrà redactar un Pla de Gestió de la Poda amb instruccions específiques per a cada exemplar.

  La duració dels treballs queda establerta en dos mesos i se centrarà en els exemplars arboris existents a l’avinguda Jaume I, l’avinguda de Selgas, la plaça la Bassa, la plaça de l’Espanyoleto, el jardí d’Attilio Bruschetti, la baixada de l’Estació, la baixada del Carme, el carrer Acadèmic Maravall, la plaça de Sant Jaume, el perímetre de la plaça de bous i el perímetre d’entrada per la carretera de Simat; i el pressupost destinat és de 18.000 euros.

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí