Mascletà, entrà de la murta i processó dels Àngels tanquen les festes patronals de Mislata

0
1245

Comença hui la fira de festes en la Plaça Major, amb les casetes de les associacions, atraccions infantils i un mercat medieval a Mislata

Mislata va celebrar ahir la festivitat de la Mare de Déu dels Àngels, patrona de la ciutat, en el dia gran i últim d’estes festes patronals. La clavaria que porta el nom de la verge va ser l’encarregada d’organitzar, un any més, totes les cites festives en honor de la patrona.

Processó dels Àngels en Mislata
Processó dels Àngels en Mislata

Els actes del dia de la Verge ja es van iniciar el diumenge a la nit, quan a les dotze i mitja de la matinada del dilluns va començar la tradicional Nit d’Albaes i Guitarrà. I tot i que el diumenge es va allargar el dia, la festivitat de la Mare de Déu dels Àngels es va reprendre ben matí, a les set i mitja, amb la despertà dels clavaris en la plaça de la Constitució.

Al migdia, els clavaris celebraren la missa en honor a la patrona en l’església de la Mare de Déu dels Àngels. I en finalitzar l’homilia, tots els mislaters i mislateres es dirigiren a la Plaça Major per a presenciar en directe la sempre espectacular mascletà dels Àngels, disparada enguany per la pirotécnia Ricardo Caballer. La potència i musicalitat de la disparà va deixar molt bon sabor de boca a tots els assistents, entre ells la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el president de la clavaria dels Àngels, Luis Latorre, que foren els encarregats de prendre la metxa a la mascletà.

Mascletà dels Àngels en Mislata
Mascletà dels Àngels en Mislata

La programació festiva va seguir de vesprada amb l’Entrà de la murta, un acte on els clavaris recorren l’itinerari de la processó per a repartir la murta, al mateix temps que ofereixen orxata a tots els assistents. I a les nou i mitja de la nit, com és tradicional, la imatge de la Mare de Déu dels Àngels va eixir en processó pels carrers de la ciutat.

Entrà de la murta en Mislata
Entrà de la murta en Mislata

Les festes continuen fins al final d’esta setmana en la fira instal·lada en la Plaça Major. A les 19 hores és la desfilada inaugural i a les 20 hores s’inaugura el recinte al que es traslladarà tota l’activitat a partir d’ara i que, a més d’una completa programació d’actes musicals, gastronòmics i pirotècnics, compta amb l’atractiu de les casetes de les associacions, la fira d’atraccions infantils i un mercat medieval.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here