Marcos Morales i Consol Martínez premis de narrativa juvenil i poesia Ciutat de Torrent

0
969
Premis Literaris de Torrent
Premis Literaris de Torrent

Marcos Morales Peláez, amb la novel•la ‘A nou pedres de tu’; i Consol Martínez Bella, amb el poemari ‘Instantànies’, foren proclamats ahir guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent en les modalitats de narrativa juvenil, que arriba a la setzena convocatòria, i poesia, novena edició, respectivament.

El senyor de la guerra, d’Ivan Carbonell Iglesias, ha sigut triada finalista de la modalitat de narrativa juvenil. La sala d’actes de la Casa de la Cultura acollí l’acte de lliurament dels premis, organitzat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, presentat i conduït per l’escriptor i ambaixador de la Lectura 2018,  Carles Cano.

L’acte comptà amb la presència de l’alcalde Jesús Ros, la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, amb altres membres de la corporació municipal.

Abans de fer-se públics els premis, es projectà un vídeo sobre els 20 anys de premis literaris a Torrent, elaborat pel Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Torrent, en què han participat escriptors i personalitats que han participat com a jurat en estes dos dècades així com escriptores i escriptors guardonats. Amb motiu d’estos 20 anys de trajectòria dels premis, l’Oficina organitzà un acte de lliurament ben especial ja que convidà els autors guanyadors de totes les edicions, molts dels quals feren acte de presència i participaren en la celebració.

A més, la convocatòria d’enguany ha introduït moltes novetats motivada per este aniversari, amb l’objectiu de millorar-la així els premis tornen a ser anuals i s’ha reestructurat la convocatòria amb només les modalitats de narrativa i poesia. També, a fi d’augmentar la visibilitat del certamen i donar-li més impuls, el Premi de Narrativa Juvenil augmenta fins a 12.000 euros –repartits entre l’Ajuntament i Caixa Rural Torrent- i és un dels més dotats econòmicament de tota la Comunitat Valenciana. L’editorial Tabarca per la seua part assumix la dotació dels 1.800 euros del Premi Finalista de Narrativa Juvenil i dels 3.000 euros del Premi de Poesia.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Las bandas de Chiva y Yátova protagonizan un concierto de intercambio
Premis Literaris de Torrent
Premis Literaris de Torrent

En esta edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent s’han presentat un total de 38 originals entre poemaris (25) i narrativa juvenil (13). El jurat, triat per l’editorial, l’han format escriptors valencians de reconegut prestigi com Josep Palomero, Maluy Benet o Vicente Muñoz Puelles; un representant de Caixa Rural que patrocina el Premi de Narrativa Juvenil i la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, que el presidix. El de poesia l’han format els mateixos escriptors a més del poeta Berna Blanch, qui fou el guanyador de la primera edició del Premi de Poesia Ciutat de Torrent.

El lliurament dels premis ha sigut el colofó d’una setmana plena d’activitats literàries, organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià. El mateix Carles Cano ha participat en tallers de poesia en diferents instituts de la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here