Manuel convertirà el pas de l’antiga via del tren en el pulmó verd de la localitat

0
1105
Imatge de la visita de Jorge Rodríguez a Manuel

La Diputació de València concedeix 200.000 euros a l’Ajuntament de Manuel a través del nou Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM)

Manuel gaudirà d’una gran zona enjardinada que transformarà l’espai destinat a les antigues vies del tren en una artèria verda per a l’ús i gaudi dels veïns del municipi. En el projecte, la localitat invertirà 200.000 euros procedents del nou Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de la Diputació de València, segons va comunicar l’alcalde de Manuel, Josep Antoni Pastor, al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, durant la visita que aquest va realitzar al municipi.

Les antigues vies del tren travessaven el municipi just per la meitat, dividint-ho en dues parts. En 2009, amb l’arribada de l’AVE, aquests elements van ser desplaçats fora del nucli urbà, però van romandre les trinxeres. L’alcalde de Manuel va explicar que l’obra anunciada es justifica perquè l’antiga travessia és “un perill constant”. Des que no passen trens, la zona s’ha degradat fins al punt de convertir-se en alguns punts en un abocador de fem.

El projecte prèviament va comptar amb la cessió de l’espai per part d’Adif a través d’una permuta de terrenys. L’actuació servirà definitivament per a transformar aquest espai de la localitat en un pulmó verd compta amb un pressupost de 200.000 euros i consta de tres fases: en la primera, que està previst que comence en les pròximes setmanes, s’actuarà des del pas a nivell del carrer Abad fins al pas a nivell de la Serra. Es tracta de la zona més degradada, amb les trinxeres pròpiament dites. L’objectiu és convertir l’espai en una via enjardinada, il·luminant-la i dotant-la de punts d’aigua, amb una ruta per a bicicletes i un passeig per a vianants. Per a aquesta part del pla està prevista una inversió de 86.000 euros, procedents del Pla d’Obres i Serveis (PPOS) de 2016.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Conselleria de Transports reprén el servei públic d'autobús entre Villanueva de Castelló i Xàtiva

La segona fase del projecte preveu la intervenció des del pas a nivell del carrer Abad fins a la circumval·lació de l’Énova, que es finançarà amb la dotació del Pla SOM d’enguany, amb un total de 114.000 euros. Així mateix, s’inclou una tercera fase encara no projectada, que planeja una actuació des del pas a nivell de la Serra fins al polígon Racó de Canyares. En tot cas, el pla només té previstes accions en el nucli urbà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here