Manises celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb nombroses activitats

0
1411
Activistas de la semana contra la violencia de género

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises ha organitzat una setmana d’activitats, del 12 al 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebra el dia 25, per mostrar el ferm rebuig del consistori contra aquesta xacra social.

La primera activitat programada, el 12 de novembre, és el taller de «Mindfulness, de dona a dona» a càrrec d’Antonia Sajardo, serà a la Casa de Cultura a les 18 hores. El dia 16 a les 18 hores al Hall del MUMAF, i es realitzarà una xarrada-col·loqui sobre el tema «Què passaria si denuncie per maltractament?» a càrrec d’Hermínia Royo, de l’Associació de dones separades i divorciades del País València, José Ortiz, oficial cap de la Policia Local de Manises, i Pilar Bastante, regidora d’Igualtat del municipi.

El 20 de novembre, dimarts, a les 18 hores en la sala 12 de la Casa de Cultura, tindrà lloc una projecció de «Curts Casa Violeta». L’endemà, el dimecres 21 de novembre, a la plaça Rafael Atard, aprofitant el mercat ambulant, estarà ubicat un Punt Violeta contra la violència de gènere amb la finalitat de generar un espai segur per a sensibilitzar, denunciar i previndre la violència de gènere a Manises.

També, el dia 22 de novembre, a les 18 hores en el Hall del MUMAF, hi haurà una altra xarrada-col·loqui sobre la “Violència de gènere i interseccionalitat. Dones immigrants” a càrrec de Lucy Polo, Associació Por Tu Dona, i Emma Doris López, activista pels drets de les dones.

L’últim dia d’activitats programades serà el divendres 23, amb la lectura del Manifest contra la Violència de Gènere que es realitzarà a les 12 hores a la Casa de Cultura.

Per a la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Pilar Bastante, «rebre la informació necessària és el primer pas per eixir de la violència de gènere, per això l’objectiu de la regidoria és informar i sensibilitzar a la ciutadania».

La regidora també ha afegit que «com a societat hem de condemnar totes les violències que les dones patim pel fet de ser dones, reflexionar sobre aquesta problemàtica estructural i responsabilitzar-nos de prevenir i posar fi a la violència contra les dones i les xiquetes, sempre amb el suport de les institucions públiques i amb la col·laboració de totes i tots».

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here