Manifestació en Altea per les obres que afecten la protecció de la Cala del Soio

0
580
Altea
Cala del Soio.

La corporació municipal de l’ajuntament d’Altea i l’Associació de Veïns de l’Olla i Cap Negret, degut als últims esdeveniments sobrevinguts en relació a les obres que afecten la protecció de la Cala del Soio, informen que aquest divendres, 21 de febrer, rebran la visita de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, a les 12 hores en la mateixa cala.

Cal recordar que la concessionària té dues sentències judicials favorables per fer les obres del canvi de bocana, que poden afectar greument a l’aflorament volcànic, i que l’ajuntament d’Altea no ha pogut parar en els diferents procediments judicials anteriors.

Segons apunten fonts municipals, “es fa indispensable que la declaració de Monument Natural de l’aflorament volcànic i platja fòssil, iniciat en 2019 per la Conselleria de Medi Natural, avance en la seua tramitació”.

Per altre costat, “l’ajuntament d’Altea està posant en marxa el nou projecte de ‘Centre d’Interpretació del Canvi Climàtic’, que posarà en valor el gran patrimoni geològic i medi ambiental de l’indret, permetent estudiar diversos aspectes del canvi climàtic”.

Eixa protecció i el projecte obrin, segons les mateixes fonts, “un nou escenari on Ajuntament i veïns exigiran que el port es destine a activitats educatives, formatives, mediambientals i d’investigació, i que ajuden a potenciar el turisme patrimonial i de qualitat i, a la vegada, que atenga a les iniciatives, requeriments i demandes històriques de tot el poble d’Altea”.

Per això, convoquen a tota la ciutadania a participar en la visita de la consellera i el proper diumenge, 23 de febrer, a la concentració que eixirà a les 11 hores des de Villa Gadea, amb el biòleg Joan Piera, i arribarà a les 11.30 hores a la mateixa Cala del Soio.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Vilamarxant condiciona i millora el paratge natural ‘Les Rodanes’ amb ajuda de la Diputació

Per vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here