La Mancomunitat de la Vall impulsa una moció als ajuntaments per demanar el desdoblament de la CV-60

0
1623
Imatge de la carretera CV-60 al seu pas per Castelló de Rugat

En 12 anys la carretera s’ha cobrat 10 vides, a més de precaritzar les comunicacions ferroviàries i portuàries a la Vall d’Albaida

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida impulsarà una moció perquè tots els ajuntaments de la comarca sol·liciten el desdoblament de la CV-60. En 2005 el Ministeri de Foment i la Generalitat van arribar a un acord per a la construcció del doble tram de 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria segons el qual el ministeri es feia càrrec d’acabar l’autovia central (A-7/CV-40) i el Consell l’autovia CV-60. Com assenyala el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «al cap de 12 anys toca executar una actuació imprescindible per al desenvolupament econòmic de la Vall d’Albaida en matèria turística, exportadora i per a promoure el benestar dels habitants i evitar el despoblament».

Cal recordar que en dotze anys s’ha registrat 10 víctimes mortals, sense comptar els talls de carretera que provoquen els accidents de camions en haver sols un carril per sentit. A més de la seguretat vial, la consellera d’infrastructures, transport i comunicacions, Carolina Mengual, recorda que «la majoria dels pobles de l’àrea oriental de la Vall d’Albaida estan adscrits a nombrosos servicis públics, per exemple en matèria sanitària o d’ocupació, a Gandia per la qual cosa l’actual estat de l’infrastructura és determinant a l’hora de disfrutar dels seus drets». En eixe sentit, el vicepresident de la Mancomunitat, Jaime Peris, va sol·licitar la setmana passada al director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat la recuperació de la línia de transport públic Ontinyent-Gandia.

La moció que es presentarà als ajuntaments de la comarca recorda com històricament la Vall d’Albaida ha estat deficitària en matèria de comunicació. «Als obstacles geogràfics s’hi ha sumat l’escassa preocupació i interés dels governants per una comarca demogràficament menuda, però amb un destacat pes industrial que ha estat capaç de desenvolupar tot i els entrebancs comunicatius existents». La moció recorda com l’obertura del túnel de l’Olleria i l’A-7 van oxigenar unes comunicacions que sols es poden produir per carretera ja que la línia ferroviària entre Alcoi-Xàtiva «no deixa de ser simbòlica pels mateixos motius de desinterés i despreocupació abans esmenats, encara que no per part dels ciutadans que no s’han cansat mai de reivindicar la millora». Així que per a completar el trànsit rodat i connectar de manera ràpida i segura amb la costa, a més de les possibilitats portuàries i ferroviàries que oferix, la moció considera imprescindible el desdoblament de la CV-60.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí