La Mancomunitat de la Vall d’Albaida dedicarà el 50% del seu pressupost al fem

0
1537
Imatge del ple de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida

Els comptes per al per al 2018 arriben a 5.317.805 euros, dedicant  també el 18% al Trèvol, el 15% a turisme i el 10% a funcionament

El pressupost de la Mancomunitat per a 2018 farà front al’acord de finançament del deute signat amb l’empresa concessionària de recollida del fem després de la crisi de la setmana passada, a més de garantir tots els servicis mancomunats incorporant l’actualització del cost de la recollida després de 4 anys.

«Per responsabilitat, la Mancomunitat assumirà amb els seus escassos recursos el cost del transport mentre es resol la reclamació per responsabilitat patrimonial davant del COR (Consorci de Residus)» explica el president de l’entitat comarcal, Vicent Gomar, que recorda que la Mancomunitat assumix el cost de diversos servicis a la totalitatdels municipis sense repercutir-lo als ajuntaments.

El pressupostpreveu 5.327.829,43 euros d’ingressos i 5.317.805 de gestos i dedica el 50% a la recollida del fem, el 18% al Trèvol, el 15% a turisme, el 10% a despeses generals i la resta als diferents àmbits mancomunats: cultura, canera, arxius, UPCCA, etc. També es va aprovar el pressupost de l’empresa pública SOPROVA per 88.100 euros.

La majoria governant de la Mancomunitat va traure així endavant la injecció de 230.000 euros per part dels municipis, una mesura extraordinària per a dotar de liquiditat a l’ens comarcal i reintegrable quan s’arribe a un acord amb el COR. La tresoreria de l’entitat s’ha vist llastada per la decisió adoptada la passada legislatura d’assumir el cost del servici de transport a Ròtova sense repercutir-lo als municipis. L’actualització de la quota de recollida de residus inclou una part del cost del transport que s’ha hagut de reconèixer a l’empresa concessionària i que ha abocat fins ara al retard en els pagaments del servici i la meritació d’interessos de demora.

Alhora, es contempla el mateix import en ingressos i despeses corresponent al transport a la planta de transferència, sense perjudici del preu que finalment puga resultar i reajusta l’estat d’ingressos i despeses del pressupost per adequar-lo als informes elaborats amb un amb un superàvit previst de 10.024,43 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí