La Mancomunitat de Municipis de la Ribera celebrarà un ple al Paratge de la Murta d’ Alzira

0
916
Des d' Alzira es vol posar en valor el paratge natural

Segons el president Txema Pelàez “la Mancomunitat de Municipis de la Ribera no pot quedar-se al marge d’un paratge tan privilegiat” com el d’ Alzira

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Ribera, Txema Pelàez, ha visitat el Paratge Natural de la Murta, convidat per la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, que junt amb el president de l’associació Amics de la Murta, Xavi Blasco, el president del Consell Paratge Natural Municipal Murta-Casella, Salvador Íñigo i el regidor d’Educació i infància, Pepe Grau han participat en la jornada.

Agustí Ferrer, director del MUMA ha conduït la visita pels llocs més representatius i determinants de l’entorn, els racons que amaguen detalls que poden passar desapercebuts per al públic, però que són part del tresor de la Murta, per tal de transmetre al president de la Mancomunitat les inquietuds i projectes que poden retornar al Paratge part de la imatge que, amb el pas del temps ha anat perdent.

Segons declaracions de Pelàez, “la Mancomunitat de Municipis de la Ribera no pot quedar-se al marge d’un paratge tan privilegiat, cal donar-li el valor que correspon i difondre la riquesa que tenim tan prop de nosaltres. Hui ens hem compromés a celebrar un ple de la Mancomunitat en este entorn i apropar-nos a les inquietuds que a hores d’ara requerix la Murta”.

Per la seua part, la regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar afirma que “s’està treballant molt més, que fa uns anys enrere, en la continuïtat de recuperar el monestir, concretament la restauració de la Torre dels Coloms i la museïtzació d’esta, que per part de la Conselleria tenim el compromís de començar la primera fase de les obres de restauració, a finals d’este 2017. Amb esta intervenció per part de la Conselleria, no vol dir que estiga tot fet i arreglat, perquè tots els organismes, l’Ajuntament d’ Alzira el primer, han de participar en la recuperació i donar-li el valor que sempre ha tingut”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Alzira instal·la un sistema elèctric a les comportes d'aigua del pont de Xàtiva davant l'època de fortes pluges

Tant el president del Consell Paratge Natural Municipal Murta-Casella, Salvador Íñigo, com el president de l’associació Amics de la Murta, Xavi Blasco, coincidixen que “tot allò que siga pel bé de la Murta sempre serà positiu, arribe de l’entitat que arribe, i per això es posen a disposició de les institucions per al que siga necessari”. Al mateix temps, Blasco agraïx a tota la població el suport que han rebut en tot moment.

Segons declara Pepe Grau, regidor d’Educació i Infància, “és important vincular l’educació amb la natura. Apropar els menuts al nostre entorn, que coneguen de prop tot allò que està al seu abast, que disfruten i coneguen la història de la seua ciutat, el patrimoni i connectar amb la natura divertint-se i aprenent. Eixa és la base del projecte que s’ha posat en marxa, “Aula Natura”, en col·laboració entre els departaments de l’Ajuntament.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here