La Mancomunitat de la Costera-la Canal inicia el servei de recollida de residus per cinc municipis

0
1181

L’Alcúdia de Crespins, la Granja de la Costera, Novetlè, la Llosa de Ranes i Montesa són els pobles que tindran el servei mancomunat

La seu central de la Mancomunitat de Municipis de la Costanera – la Canal va ser l’escenari triat pels cinc municipis que comencen el nou servei de recollida de residus per a presentar les principals novetats d’aquest, que gestionarà l’empresa especialitzada en recollida i tractament de residus Recisa durant l’any vinent, en el qual es licitarà un servei global per a tots els municipis de la Mancomunitat.

La Presidenta de la Mancomunitat, M. José Tortosa, va voler incidir en què el nou contracte “millorarà el servei de recollida per a aquests municipis, a l’espera que es vagen incorporant la resta conforme vagen acabant els seus contractes actuals”, moment en què es licitarà, “un servei global per a tots”. De moment, l’Alcúdia de Crespins, la Granja de la Costera, Novetlé, la Llosa de Ranes i Montesa, tindran servei de recollida “363 dies a l’any (a excepció de Nadal i Any Nou), amb el que el fem es podrà dipositar tots els dies, una cosa reclamada constantment per les nostres veïnes i veïns”.

Al mateix temps, segons va explicar Luis Unanue, gerent de la nova empresa prestadora del servei, Recisa, aquest augment en els dies de recollida repercutirà directament en la neteja dels municipis, “menys acumulació de residus, i menys impacte visual de fem al costat dels contenidors”, i la importància del nou servei de recollida d’estris, que es realitzarà una vegada a la setmana en cada municipi, i de la rentada dels contenidors que en època hivernal serà cada mes, i en les èpoques de més calor es realitzarà quinzenalment, “per a tindre els nostres municipis en les millors condicions”.

Cal recordar que aquest nou sistema de recollida de residus donarà servei a 11.000 veïns de la Mancomunitat, i que en els municipis adherits al nou contracte compten actualment amb 262 contenidors de recollida selectiva de residus. Luis Unanue també va explicar en la seua presentació, que existeix un pla imminent de “substitució dels contenidors més vells per altres nous, per al que es preveu 100 unitats”, que començarà immediatament i es desenvoluparà gradualment.

Igualment nova serà la campanya de sensibilització que es realitzarà annexa al servei, per a aconseguir que aquestes millores tècniques en aquest, tinguen també una repercussió social. La campanya, que va ser presentada pel responsable de comunicació Leopoldo Segarra, aglutinarà el servei dels cinc municipis sota un lema i marca comuna, “entre tots i totes, una Mancomunitat més verd i neta”, però s’adaptarà a les necessitats concretes de cadascun dels municipis.

Aquesta campanya pretendrà “construir consciència ambiental en la població”, amb l’objectiu d’aconseguir els objectius 2020, millorant els índexs de separació en origen , es faça un bon ús dels contenidors, del servei de recollida d’estris, i incentivar l’ús dels ecoparcs, segons Segarra.

La Presidenta de la Mancomunitat, M. José Tortosa, va indicar que és fonamental per als nostres municipis “aconseguim els objectius de desenvolupament sostenible de la Unió Europea”. A part del benefici mediambiental, la Presidenta va insistir en què “com més separem en origen els nostres residus, menys pagarem pel seu tractament”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí