El magistrat Joaquim Bosch oferirà una conferència a Xàtiva sobre el retrocés de les llibertats

0
1063
Joaquim Bosch

Sota el títol ‘El retrocés de les llibertats i la criminalització de la discrepància’ analitzarà l’estat actual dels drets civils i la llibertat d’expressió a l’estat espanyol

El proper dimecres 16 de gener a les 19:00 al saló noble de la casa de cultura de Xàtiva tindrà lloc la conferència ‘El retrocés de les llibertats i la criminalització de la discrepància’ a càrrec del magistrat Joaquim Bosch Grau. Aquesta conferència, organitzada pel Consell de la Joventut de Xàtiva i la Plataforma en defensa del sistema públic de pensions Xàtiva-la Costera, tractarà d’analitzar l’actual situació en matèria de drets civils, llibertat d’expressió i repressió a l’estat espanyol. Un tema “de màxima actualitat i que afecta de manera especial als dos col·lectius organitzadors de la conferència, els joves i les persones majors”, afirmen els impulsors de l’acte.

En un context en el que assistim a l’enduriment del codi penal, la llei mordassa, l’ús indiscriminat de la força per part dels cossos policials o el processament d’activistes i líders polítics, aquesta conferència tractarà de donar resposta a una sèrie de preguntes que es formulen tant joves com gent major: Tenim menys drets avui en dia que fa 40 anys? Van servir les lluites durant la transició per tal de garantir uns drets i llibertats duradores? Es necessari reprendre aquestes lluites? Ho podrem fer amb llibertat o rebrem com a resposta la repressió?

La conferència estarà impartida pel jurista i magistrat Joaquim Bosch Grau, especialment conegut per ser portaveu de l’associació Jutges i Jutgesses per la democràcia, des de la qual ha destacat per la seua defensa de la independència judicial i dels drets i llibertats civils.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here