Machina et Schola clausura la primera fase del projecte educatiu que recrea elements del Circ Romà de Sagunt

0
2373
Imatge de la reproducció del Circ Romà de Sagunt fet pels estudiants

Els IES participants del municipi van exposar en una web de Machina et Schola, una app mòbil, una maqueta del Circ Romà, un videojoc i una reproducció a escala d’una quadriga

Machina et Schola clausura la primera fase del projecte educatiu dedicat al Circ Romà. El Centre Cívic del Port de Sagunt va acollir el tancament d’esta iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Sagunt, a través de la regidoria d’Educació, amb el patrocini d’ArcelorMittal i en col·laboració de Ludere et Discere-Domus Baebia i els instituts d’educació secundària del municipi.

Es tracta d’una iniciativa plantejada per ArcelorMittal, així el projecte Machina et Schola té com a objectiu prioritari la recuperació històrica de l’ús que Sagunt ha donat a l’acer i, posteriorment, als metalls. El projecte pren com a punt de partida l’època romana, concretament el Circ Romà. Sota este prisma, els centres d’educació han treballat en les diferents modalitats amb la finalitat de recrear aquells aspectes característics de l’etapa i l’escenari romà. En l’exposició es donen a conéixer alguns dels primers productes generats en la primera fase del projecte que, treballant en equip, han escollit dins d’un marc general una part a desenvolupar segons algunes de les especialitats formatives del seu centre.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha manifestat que «és molt important que aprofitem esta oportunitat amb els estudiants per tal d’ensenyar polítiques educatives que tinguen a veure amb la ciutat. A més, a esta ciutat de pedra i de ferro amb origens comuns, una ciutat que té tanta diversitat i que té una identitat que és una marca de garantia”.

Moments abans de començar l’acte, Saguntum Civitas va fer una passejada pels voltants del Centre Cívic fins a entrar en el saló d’actes on es duria a terme l’activitat. A més, es va preparar un espectacle amb una quadriga tirada per cavalls en el qual van participar Saguntum Civitas i el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona.

El regidor d’Educació assegura que “hem estat treballant un any i mig en este projecte que demostra la capacitat de superació i la tècnica d’aprenentatge que tenim a Sagunt. Este projecte consistix fonamentalment a contar la historia del nostre poble, l’evolució històrica. Entre tots hem fet un treball magnífic des de les seus àrees de coneixement”.

Durant l’acte, cadascun dels IES va exposar els treballs realitzats durant el curs 2016-2017 dedicats a la temàtica d’esta primera fase del projecte, el Circ Romà. Alumnes dels instituts van realitzar vídeos explicatius dels jocs de circ i les seues classes, la creació d’una pàgina web de Machina et Schola, una app mòbil del projecte educatiu, una maqueta del Circ Romà i peces característiques d’este espai, un videojoc de plataforma o una reproducció a escala d’una quadriga creada amb una impressora 3D.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí