Les incidències en les línies de tren disparen a Sagunt l’ús de l’autobús superant les xifres dels últims 15 anys

0
830
Sagunt millora les seues xifres de transport urbà

Destaca que el dijous es cancel·laren per part de Renfe diversos trens de rodalies a causa d’incidències sorgides en tres línies

L’augment d’ús del transport públic de passatgers amb autobús ha superat les xifres registrades en els últims 15 anys, despuntant, sobretot, dijous passat per la cancel·lació per part de Renfe de diversos trens de rodalies i a causa d’incidències sorgides en tres línies. Açò, sumat a les hores punta en les quals es duplica el servei ha provocat un increment en l’ús de l’autobús, amb una mitjana de 40.000 usuaris i usuàries mensuals.

La regidora de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, ha declarat que s’està treballant per a evitar la saturació dels autobusos, encara que recorda que “en les hores punta d’entrades i eixides a centres educatius i llocs de treball, es duplica este servici”. Així, cada dos o tres minuts passen autobusos de reforç “donant cobertura per a no deixar a ningú en la parada. A més, no aconseguint en cap dels casos tota la seua capacitat”.

Els autobusos són més grans, passen un total d’11 expedicions entre les 6 i les 8 del matí, la qual cosa ha permés que s’aconseguisquen les cotes més altes d’ús de l’autobús dels últims 15 anys.

Maestro assegura que se seguirà “treballant per a millorar el servei i que les situacions de saturació, que hagen pogut ocórrer en alguna ocasió, no es produïsquen”.

A més, ha afirmat que “l’excepcional situació que es va produir dijous passat a la nit, mai vista en eixe horari, es deu a la cancel·lació i deficiència del servici de trens”, recordem que Renfe dijous passat, 8 de novembre, va registrar nombroses incidències, arribant a cancel·lar l’eixida de tres trens sense previ avís. Maestro ha assegurat que si es tornara a repetir tal situació “tractarem de fer l’oportú seguiment per a reforçar també eixe horari”.

Així mateix, la delegada ha indicat que “malgrat totes les incidències produïdes, que estan o ben solucionades o bé en procés de ser-ho, s’està fent un treball i una aposta enorme en matèria de transport públic, i en vista dels resultats, així sembla evidenciar-se”. També ha afegit que amb l’adhesió a l’Autoritat de Transport Metropolità de València “tindrem possibilitat de solucionar les incidències de manera definitiva i amb molta més celeritat”.

Per la seua banda, l’empresa de transport ha publicat l’horari dels autobusos de reforç:

Autobusos de reforç:

Línia 115.

1- Des de Port i Sagunt a València:

-A les 6.50 ix el de línia i tres cotxes més.
– A les 7.30 hi ha un bus de reforç a més de la línia.
-A les 9.05 hi ha un conductor de guàrdia.
-A les 14.05 reforç.

2- Des de València cap a Port i Sagunt:

-A les 14.05 hores ixen 3 busos, a més de la línia.
– A les 15.10 hores ix el de la línia i un altre ( a la Vall ).
– A les 19 hores ix la línia i un directe cap al Port.

Així mateix, des de l’empresa de transport, declaren que les línies de Servicio Urbano de Viajeros (SUV) també tenen reforç, tres dies a la setmana a les 15.10 hores.

I a l’entrada de les 8 hores, el 102 es reforça amb el bus de la línia 1Urba Port, que es desvia per Mercadona per a arreplegar als estudiants, en ell poden pujar els que van fins a Sagunt. La resta ha d’esperar uns minuts a l’autobús (Urba Puerto) que li seguix per darrere.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here