L’Olleria retrà homenatge a la tradició vidrera amb una escultura al polígon industrial del Carrascot

1
1204
monument redona vidrier 1 web
L'escultura simbolitza un vidrer bufant la canya

L’Ajuntament de l’Olleria ha anunciat que ha projectat la instal·lació d’una escultura per retre homenatge a la tradició vidrera de la localitat i que ubicarà davant del polígon industrial del Carrascot. Este monument estarà confeccionada en acer i vidre i tindrà una alçada aproximadament de quatre metres; l’escultura representarà la figura d’un vidrer bufant la canya damunt del foc, tal i com apareix representat ea un plat ceràmic del segle XIV trobat al terme.

Segons s’informa des del consistori al llarg d’esta setmana s’estan elaborant diferents peces de l’escultura sota la supervisió de l’artista ollerià Toni Grau, i s’ha apuntat que als tallers de la fàbrica d’Abdon de l’Olleria s’està finalitzant la gran peça de vidre massís que va al final de la canya. L’escultura, que intercalarà les peces d’acer amb acer corten, anirà muntada sobre una plataforma de formigó. Al voltant de la figura s’ha plantejat un ajardinament fonamentat en plantes aromàtiques.

A més a més la regidoria d’Urbanisme també ha gestionat la decoració de la rotonda que s’ha creat a l’entrada est de l’Olleria, arran de les obres de millora de la CV-640, just enfront del tanatori. E este cas s’ha posat un gran rètol amb el nom de la ciutat, i s’ha fet una composició amb una olivera i dues olles, reproduint l’escut de la població.

Segons l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo, esta actuació programada a les dues rotondes van en la línia de «dotar a l’Olleria no només dels serveis que es mereix, com és el cas de la carretera CV-640, sino a més condicionar la ciutat amb una estètica i uns espais agradable per al dia a dia del ciutadà», ha afirmat.

A més a més  Engo ha apuntat que «nosaltres creiem que és necessari posar a l’Olleria al lloc que li pertoca, com la ciutat emprenedora i amb impuls que és. I des de l’alcaldia treballem per plasmar-ho des de tots els aspectes, tant gestionant més serveis i millores de la seguretat vial i la modernització de les infraestructures, com el cas de la carretera CV-640, com generant uns carrers urbanísticament amables per als veïns».

1 COMENTARIO

  1. L’ Associació d’Amics de la Ruta del Vidre de l’Olleria, manifesta la seua satisfacció per la inauguració de la gran escultura de l’artista ollerià Toni Grau, «Monument al Vidrier», que junt a la creació del Museu del Vidre de l’Olleria al Palau dels Marau/Casa Santonja, van dotant a la ciutat de l’Olleria, cuna del vidre valencià, dels elements necessaris per reforçar la seua tradició vidriera mil·lenària. » L’Olleria, l’ Ànima del Vidre»

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí