L’Olleria aprova un pressupost per 2020 de vora 6 milions “de contenció” per al govern del PP i “desfassat” per a Compromís

0
625
Imatge del ple telemàtic de l'Olleria

L’alcalde destaca la retallada de despesa en personal, mentre l’oposició critica que no es contemplen mesures de lluita contra la crisi del coronavirus

L’Ajuntament de l’Olleria necessitat entrar quatre mesos en l’any 2020 per aprovar els pressupostos municipals de l’any malgrat comptar el govern local del PP amb majoria absoluta. Els comptes ascendeixen a un total de 5.984.209,98 euros, però mentre des del PP de l’alcalde Ramón Vidal s’ha qualificat els pressupostos com “de contenció”, l’oposició de Compromís l’ha vist “desfassat”.

Els pressupost osva ser aprovat el passat dimecres 29 d’abril va aprovar amb els vots favorables del grup popular afirmant que han estat elaborats “tenint en compte les necessitats de la població i de la seua gent”. Així s’ha destacat la reducció en la despesa de personal de 125.000 euros amb l’amortització de 27 places de treballadors.

També s’ha destacat que en els comptes “no estan contemplats els ingressos de la Generalitat Valenciana ni de la Diputació de València per no existir, en el moment d’aprovació, un compromís ferm que acredite l’atorgament de les dites ajudes”. No obstant afegien que “aquestes inversions suposaran una gran injecció pressupostària per a projectes d’inversió, principalment i per a fer front a la situació actual de crisi sanitària produïda per la Covid-19”.

En paraules de l’alcalde, Ramón Vidal el retard de l’aprovació dels pressupostos ha estat “a causa de la necessitat d’un estudi en profunditat sobre l’abast dels ingressos previstos i la seua adaptació a les necessitats reals del municipi”. Conclou així que “aquests documents estan basats en la realitat econòmica, en l’austeritat, el control de la despesa pública i en la cerca de l’eficiència i l’eficàcia en la gestió municipal amb el compromís d’estabilitat pressupostària, sostenibilitat financera i el límit de despeses”

Crítica de l’oposició

Des de l’oposició de Compromís s’ha criticat que l’aprovació dels comptes s’haja fet “després d’estar quasi un any governant el Partit Popular de l’Olleria” i que estan “totalment desfasats” perquè “no contemplen cap línia d’inversions ni mesures específiques per a poder fer front a la crisi econòmica propiciada per la COVID-19”.

El portaveu del Compromís, l’exalcalde Julià Engo, critica que “ha estat un any perdut, sobretot quan partíem amb un superàvit, generat la legislatura passada”, i que malgat això “el pressupost que han presentat no aporta cap novetat, es dedica al manteniment dels serveis que ja es presten amb la qual cosa es posa de manifest la falta d’un projecte de ciutat per a l’Olleria”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here