Localitzat el Forn Morú més antic d’Alzira en unes obres de demolició

0
2062
Imatge de la troballa, dins les obres de demolició a Alzira

Es considera una troballa summament important, ja que segons les primeres valoracions, este forn és la continuïtat del forn que el rei Jaume I va manar construir en Alzira

Alzira ha localitat localitza el Forn Morú més antic fins ara conegut a la ciutat en les obres de demolició de les cases del carrer Chulvi. Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, ha estat en les tasques per tal de comprovar la troballa.

Segons declara Pascual, «han sigut unes obres de demolició controlades i supervisades per tècnics municipals i externs, que han fet possible trobar este forn. Una troballa summament important, ja que segons les primeres valoracions, este forn és la continuïtat del forn que el rei Jaume I va manar construir en Alzira, encara que no és l’original, perquè ha anat substituint-se al pas dels anys, amb reformes diverses. Estem més que sorpresos que este forn haja estat en funcionament fins l’última dècada del segle XX» reitera l’edil.

Pascual continua destacant que «L’Ajuntament ja està posant les eines i mesures necessàries per tal de protegir este Forn Morú, i que el seu manteniment i recuperació siga l’adequat. Hem d’estar orgullosos pels descobriments que hem trobat en les últimes obres, ja que sens dubte situen a la nostra ciutat més a dins encara de la història i vida del rei conqueridor d’Alzira, Jaume I. Recuperar els bens patrimonials i mostrar-los a la ciutadania és la major recompensa a un gran treball».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here