Llutxent ret homenatge al director de cine Toni Canet nomenant-lo fill predilecte a títol pòstum

0
1333
Toni Canet, durant la gravació del documental 'Calç blanca, Negro carbón'

L’acte tindrà lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Llutxent a partir de les 20h, on assistirà la seua família

Aquest divendres Toni Canet serà nomenat fill predilecte a títol pòstum a la seua localitat, Llutxent. El director de cine, que va morir el passat mes de novembre als 65 anys, tindrà així l’homenatge de Llutxent que el seu alcalde, Pep Estornell, qualifica com «la consideració més distingida».

Este homenatge pòstum se suma al que li va concedir la Generalitat tot just unes hores abans de morir, el primer Guardó d’Honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià. En la cerimònia de Llutxent estarà en representació la seua família i tindrà lloc al ple municipal a les 20h.

Trajectòria de Toni Canet

Nascut a Llutxent el 1953, finalitza els seus estudis d’Art Dramàtic el 1973. El 1984, crea la productora Doll d’Estels, amb la qual produeix i realitza diversos documentals institucionals i espots publicitaris per a televisió.

El 1988, escriu el guió, dirigeix i produeix la seua primera pel·lícula, la comèdia ‘Amanece como puedas’, seleccionada per al Festival del Caire i premi a la millor pel·lícula en la VI Mostra de Cinema de Catalunya.

Toni Canet també ha dirigit ‘La camisa de la serp’ (1996) i ‘Les ales de la vida’ (2006), que va obtindre el premi al millor documental en la Seminci de Valladolid. El 2007, va participar en la pel·lícula col·lectiva ‘Ja en tenim prou’, al costat dels cineastes Sigfrid Monleón, Mónica Ibáñez i Eduardo Guillot.

Toni Canet va treballar per a TVV dirigint sèries documentals com ‘Solfa íntima’ (1990), ‘Crònica amarga’ (1991) i ‘Viatjar sense bitllet’ (1998), així com la sèrie de ficció ‘Benifotrem’, que va ser la primera sèrie de producció pròpia realitzada per la televisió autonòmica i emesa el 1995.

L’última pel·lícula que va dirigir va ser ‘Calç blanca, Negro carbón’ (2017), un documental que recupera els processos de la producció tradicional de la calç i el carbó.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí