L’Ajuntament de Llutxent anuncia que ja ha liquidat el deute amb els bancs que en 2015 era de 754.000 €

0
2272
Ajuntament de Llutxent

El govern municipal de Llutxent afirma que «gràcies a l’acurada gestió econòmica» que s’ha tancat liquidant els últims 385.000 euros en 2017

L’Ajuntament de Llutxent ha liquidat el deute bancari després de pagar els 385.139’28 euros pendents, una liquidació que es produeix després d’heretar un deute de l’anterior equip de govern de 754.20,05 euros en 2015 euros.

L’executiu municipal explica que la reducció i liquidació del deute «ha estat possible gràcies al superàvit dels pressupostos municipals en 2015 i 2016, la contenció de les despeses o les millores de gestió». Entre els sectors on s’ha intervingut expliquen que han sigut «en l’aigua, que ha canviat de concessionària; telèfon, amb un contracte més beneficiós; o el canvi de contracte de l’energia elèctrica, més econòmica i alhora, amb major proporció de renovables.

Com assenyala l’alcalde, Pep Estornell, «Llutxent ja no deu diners als bancs ni en deurà a la Mancomunitat gràcies a l’acurada gestió econòmica que hem realitzat en a penes dos anys com també a les noves línies de repartiment de subvencions de la Diputació que ens permeten aspirar a totes les ajudes».

Pel que fa a les despeses de personal, s’han redistribuït les tasques i reorganitzat a partir de baixes voluntàries. A més, s’ha destacat que «l’alcalde no cobra i sols hi ha tres regidors alliberats a temps parcial, un al 60% i dos al 30%». Tampoc es paga l’assistència a plenaris, comissions o juntes.

Expliquen que en finalitzar l’exercici del 2015, el deute s’havia reduït en 198.519,83 euros i se situava en 555.685,22 euros que durant el període del 2016 es van deixar en 414.265,05 €. «Enguany, fent un esforç i sabent el que suposava en interessos a la tresoreria municipal, hem decidir liquidar-lo definitivament» explica Estornell.

En dos anys, s’han solucionat els incompliments dels convenis salarials que causaven la insatisfacció dels treballadors municipals; s’ha facilitat al veïnat la restitució de les quantitats pagades en els rebuts del fem que s’havien cobrat injustament per duplicat la legislatura anterior; i s’ha rebaixat parcialment l’IBI «per a alleugerir les càrregues econòmiques familiars en plena crisi i, si cadastre ho aprova, la previsió és una nova rebaixa de l’IBI del 5% per al pròxim exercici pressupostari». ”Havíem d’actuar per justícia social, ho vam fer i ho seguirem fent» recorda Estornell.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí