‘Llíria: la gent i els costums’ recull la vida del poble amb centenars de fotografies

0
1758

L’essència dels anys 20 als anys 60 del poble de Llíria es recopila en “Llíria: la gent i els costums”, un llibre fotogràfic, amb quasi un miler d’instantànies, que es presenta el pròxim 14 de setembre, a l’edifici Multiusos a les 20 hores, dins de la programació de la Fira i Festes de Sant Miquel 2018.

José Vicente Soriano ha sigut l’encarregat de recopilar les més de 900 fotografies d’esta publicació, realitzades per José María Moscardó Ureña i Domingo Uriel, entre els anys 20 i els anys 60 del segle XX. Unes fotografies que immortalitzen el paisatge i la fisonomia del poble de Llíria però que, principalment, retraten a les persones, als veïns i veïnes de Llíria, en els sues moments de treball i, sobretot, en els seus moments d’oci. Esdeveniments socials, com comunions o batejos; festes, esports, actes musicals o festejos taurins centren l’àmplia mostra fotogràfica recollida en este llibre.

L’origen de “Llíria: la gent i els costums” es va produir quan José Vicente Soriano va adquirir els rodets fotogràfics de José Moscardó, director de la Caixa d’Estalvis a mitjans del segle XX i aficionat a la fotografia. Entre tots els rodets, sumaven milers de fotografies que Moscardó mai va revelar. Estes imatges del “desconegut”, com el denomina Soriano, unides a les fotografies de Domingo Uriel, reconegut cronista gràfic de Llíria; configuren esta publicació, que compta amb la col·laboració de Consolat del Mar i de l’Ajuntament de Llíria.

José Vicente Soriano i Carles Subiela han visitat este matí a l’alcalde de Llíria i li han entregat un exemplar de la publicació. Segons Manolo Civera, “Llíria: la gent i els costums” és “un retaule preciós del nostre poble i del seu inesgotable dinamisme. Convide a tots a admirar les fotografies d’este llibre, si pot ser en companyia d’amics o veïns, per viatjar a temps passats i sentir la nostàlgia, la tristesa, l’alegria i la satisfacció de reviure moments únics”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Llíria exalta a sus falleras mayores de 2016

Durant les festes de Sant Miquel, els veïns i veïnes podran admirar algunes de les millors fotografies de “Llíria: la gent i els costums”, en una exposició fotogràfica que estarà oberta, a l’edifici Multiusos, fins al 30 de setembre.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here