L’Ivace destina un milió d’euros per a la implantació d’enllumenat públic d’alta eficiència energètica en la Safor

0
1139
Un dels moments de la visita a Bellreguard.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; i la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company; han visitat Bellreguard per a conéixer el nou enllumenat públic d’alta eficiència energètica del municipi, que ha comptat amb el suport econòmic d’Ivace Energia.

Durant la seua visita, Climent ha assenyalat que, a la comarca de la Safor, l’Ivace ha destinat des de 2016 un total d’un milió d’euros per a donar suport al canvi de l’enllumenat públic en 7 localitats de la comarca i fins i tot “en alguns casos, com Bellreguard i Xeraco s’han concedit ajudes dos anys per a escometre la renovació”.

Aquestes ajudes s’emmarquen dins del Programa d’Enllumenat Públic que duu a terme l’Ivace i que, segons ha explicat el conseller, està dirigit a municipis de menys de 20.000 habitants ja que, “generalment, no disposen dels mitjans tècnics ni de pressupost suficient per a escometre aquest tipus d’accions”.

L’objectiu principal és facilitar la renovació el seu enllumenat amb criteris d’eficiència energètica i per a això Ivace Energia dóna suport econòmic al 100% del projecte mitjançant una fórmula combinada de préstec bonificat (50%) i subvenció a fons perdut (50%).

Per part seua, Júlia Company ha subratllat que l’enllumenat públic en els municipis constitueix la principal despesa energètica i “encara que és molt variable, ve a representar el 50% de la factura energètica del municipi i, en el cas de municipis xicotets, aquest percentatge pot arribar al 70%”.

Per això, Climent i Company han animat als ajuntaments a participar en aquest programa i sol·licitar les ajudes de l’Ivace que, segons ha anunciat el conseller “es publicaran aquest mateix mes de gener, amb un pressupost total de tres milions d’euros”.

Gràcies al Programa d’Enllumenat Públic de l’vace, el municipi de Bellreguard ha renovat el 50% de l’enllumenat del nucli urbà de la població i pròximament s’iniciaran les obres per a renovar el 40% del de la zona de platja. En total, 1.047 lluminàries la renovació de les quals l’Ivace ha donat suport amb un total de 440.000 euros ( 293.108 euros de préstec i 146.554 euros de subvenció).

Aquesta renovació permetrà reduir, segons fonts de la Conselleria, la factura energètica de Bellreguard en 52.000 euros anuals i així mateix es deixaran d’emetre 123 tones de CO2 a l’atmosfera.

Ajudes a la Safor

L’Ivace ha recolzat la renovació de l’enllumenat públic a Bellreguard, Xeraco, Xeresa, Palmera, Palma de Gandia, Benirredrà i La Font d’En Carrós. Aquests municipis, en conjunt, reduiran la seua factura energètica en 140.000 euros a l’any, en deixar de consumir un milió de kilovats hora anualment.

Company ha indicat que aquesta reducció del consum energètic, derivada de la major eficiència energètica dels nous enllumenats, “permetrà deixar d’emetre 330 tones de CO2 a l’any a l’atmosfera”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here