L’Institut Cervantes rep el llegat de Francisco Brines en un emotiu acte a l’Elca en Oliva

0
556
Oliva
Un dels moments de l'acte.

El director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero, acompanyat per la directora general del Llibre, Mª José Gálvez, va rebre el llegat in memoriam de l’últim premi Cervantes, de mans de la presidenta de la Fundació Francisco Brines, Mariona Brines en l’Elca; residència familiar de l’escriptor, i actual seu de la fundació que rep el seu nom.

El llegat de Brines és una donació pòstuma que l’autor va preparar en vida. Es tracta del seu llibre inédit ‘Dios hecho viento’ que l’Institut Cervantes guardarà a perpetuïtat i l’última destinació serà la nova Biblioteca Patrimonial de l’organisme, situada a Alcalá de Henares (Madrid).

En homenatge al poeta premiat també van dipositar un objecte especial, relacionat amb Brines, la pintora Mariona Brines i els escriptors Fernando Delgado, Carlos Marzal, José Saborit, Lola Mascarell, Luisa Castro (directora de l’Institut Cervantes de Bordeus), Martín López Vega, Vicente Gallego i Àngels Gregori.

L’homenatge a Brines, i recepció del seu llegat, va continuar amb la lectura de poemes per part dels escriptors participants; la directora de Cultura de l’Institut Cervantes, Raquel Caleya, va dipositar en la caixa les primeres edicions de ‘Diario de un poeta recién casado’ de Juan Ramón Jiménez i ‘Soledades’ d’Antonio Machado, mestres i poetes predilectes de Francisco Brines, un llibre de Felipe Benítez Reyes, dedicat a Brines, i un del poeta Luis García Montero.

A l’acte homenatge van assistir representants institucionals, com ara el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el conseller de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat, Vicent Marzà; i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga. La Corporació Municipal d’Oliva, amb l’alcalde David González; el regidor de Cultura, Julio Llorca; portaveus dels grups polítics, i altres regidores i regidors, membres de la Fundació Francisco Brines, i els poetes i escriptors més pròxims a Brines.

L’acte va finalitzar amb el lliurament a Mariona Brines, com a màxima representant de la Fundació Francisco Brines, de la clau de la caixa 1018 de la Caja de las Letras, on es guardarà aquest llegat del fill predilecte d’Oliva.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here