Una línia d’autobús substituirà el tren Xàtiva-Alcoi durant dos mesos mentre es fan treballs de millora de la línia

0
1375
Un comboi del tren Xàtiva-Alcoi.

Adif inicia el 12 de juny les obres de modernització entre Xàtiva- Alcoi i Renfe habilitarà 2 autobusos per cada tren fine sel 7 d’agost

A partir del pròxim dilluns 12 de juny i fins al 7 d’agost, Adif té previst iniciar les obres de millora destinades a l’eliminació d’11 limitacions temporals de velocitat situades en la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi (63,7 km). Estes obres suposaran que Renfe oferisca per a donar als usuaris de la línia ferroviàriauna alternativa per carretera quan comencen les obres de millora i modernització, i que consistirà en dos autobusos per tren programat.

Així s’ha anunciat des de Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, després que el delegat Juan Carlos Moragues, haja mantingut aquest matí a Madrid una reunió de treball amb el president de Renfe, Juan Alfaro.

La intervenció en la línia suposarà una inversió d’aproximadament 4 milions d’euros. En esta, a més de suprimir 11 limitacions temporals de velocitat, les obres permetran augmentar els paràmetres de seguretat i fiabilitat de la infraestructura i reduir els temps de viatge, amb el consegüent benefici per al tràfic de trens.

La necessitat d’actuar en l’àmbit de la plataforma ferroviària i la complexitat tècnica de les operacions a realitzar comportarà la interrupció de la circulació en aquest trajecte durant aproximadament 8 setmanes, des del dilluns 12 de juny fins al 7 d’agost.

Pla alternatiu de transport

Per a garantir la mobilitat dels viatgers, Renfe ha programat un pla alternatiu de transport per carretera entre Xàtiva i Alcoi, amb les parades intermèdies habituals, durant el desenvolupament dels treballs.

Els viatgers dels trens de Mitja Distància, entre les estacions de Xàtiva i Alcoi, realitzaran transbords per carretera. Eixiran dos autobusos per cada tren: L’autobús 1 tindrà parada únicament en les estacions de Xàtiva, Albaida, Ontinyent i Alcoi i viceversa; el segon autobús farà parades en totes les estacions.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Adif deixa oberta la possibilitat de negociar que el tren no divideixca l'Alcúdia de Crespins

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here