Una línia d’autobús substituirà el tren Xàtiva-Alcoi durant dos mesos mentre es fan treballs de millora de la línia

CaixaBank - MyBox

0
1499
Un comboi del tren Xàtiva-Alcoi.

Adif inicia el 12 de juny les obres de modernització entre Xàtiva- Alcoi i Renfe habilitarà 2 autobusos per cada tren fine sel 7 d’agost

A partir del pròxim dilluns 12 de juny i fins al 7 d’agost, Adif té previst iniciar les obres de millora destinades a l’eliminació d’11 limitacions temporals de velocitat situades en la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi (63,7 km). Estes obres suposaran que Renfe oferisca per a donar als usuaris de la línia ferroviàriauna alternativa per carretera quan comencen les obres de millora i modernització, i que consistirà en dos autobusos per tren programat.

Així s’ha anunciat des de Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, després que el delegat Juan Carlos Moragues, haja mantingut aquest matí a Madrid una reunió de treball amb el president de Renfe, Juan Alfaro.

La intervenció en la línia suposarà una inversió d’aproximadament 4 milions d’euros. En esta, a més de suprimir 11 limitacions temporals de velocitat, les obres permetran augmentar els paràmetres de seguretat i fiabilitat de la infraestructura i reduir els temps de viatge, amb el consegüent benefici per al tràfic de trens.

La necessitat d’actuar en l’àmbit de la plataforma ferroviària i la complexitat tècnica de les operacions a realitzar comportarà la interrupció de la circulació en aquest trajecte durant aproximadament 8 setmanes, des del dilluns 12 de juny fins al 7 d’agost.

Pla alternatiu de transport

Per a garantir la mobilitat dels viatgers, Renfe ha programat un pla alternatiu de transport per carretera entre Xàtiva i Alcoi, amb les parades intermèdies habituals, durant el desenvolupament dels treballs.

Els viatgers dels trens de Mitja Distància, entre les estacions de Xàtiva i Alcoi, realitzaran transbords per carretera. Eixiran dos autobusos per cada tren: L’autobús 1 tindrà parada únicament en les estacions de Xàtiva, Albaida, Ontinyent i Alcoi i viceversa; el segon autobús farà parades en totes les estacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here