L’incendi segueix actiu en els fronts de Llutxent i Gandia

0
1967

L’incendi de Llutxent manté dues zones actives, una en la zona de Llutxent i una altra en la Marxuquera, a Gandia, i durant aquest nit no ha registrat evolució, segons ha informat el Consorci de Bombers.

Durant la nit han estat treballant els mitjans terrestres en aqueixes dues zones “sense descans”, ajudats per la pluja que va caure, encara que poc intensa, i la humitat alta, així com per drons que formen part de l’operatiu d’extinció i que han sobrevolat tot l’àrea de l’incendi.

Els drons han realitzat un reconeixement de punts calents amb càmera tèrmica coordinats amb la unitat de prevenció d’incendis forestals de la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat, per a determinar les temperatures que aconsegueixen, per si fóra necessària la intervenció dels bombers.

Per a avui s’espera una baixada important de la humitat especialment a partir de les 14 hores, amb el que les condicions climatològiques podrien “endurir-se”, segons ha indicat l’inspector cap del Consorci de Bombers de València, José Miguel Basset.

A les 10.30 hores està prevista una reunió de coordinació dels serveis d’extinció per a analitzar l’evolució de l’incendi durant aquesta nit i adoptar les mesures en l’estratègia de control, i també per a avaluar si es manté l’evacuació de les persones desallotjades, més de 2.600.

En total 31 mitjans aeris treballaran aquest matí en els treballs d’extinció de l’incendi forestal, que ha cremat ja 3.003 hectàrees, segons l’última estimació, de les comarques de la Vall d’Albaida i La Safor i que afecta a sis termes municipals: Gandia, Llutxent, Ador, Quatretonda, Pinet i Barx.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha establit la fi de la preemergencia per tempestes nivell taronja a l’interior nord i sud de la província de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here