L’IEVA fa dues conferències pels 400 anys de l’expulsió dels moriscos este cap de setmana

0
944
Expulsió moriscos
Els moriscos van ser expulsats el 1609

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) ha organitzat per a este cap de setmana dues conferències dins el cicle dedicat als 400 anys de l’expulsió dels moriscos.

La primera d’elles serà a Salem hui divendres a les 19,30h a càrrec de l’etnògraf Sergi Gómez i Soler, així parlarà sobre ‘Els Moriscos i la seua pervivècia en les nostres festes i costumari’ a les aules polivalents’. La segona conferència tindrà lloc demà dissabte 24 d’octubre a Castelló de Rugat, on l’historiadora Luz Ortíz arlarà de les ‘Dones morisques i cristianes velles a la Vall d’Albaida del 1600’ i que es podrà presenciar a partir de les 18,30h a l’Auditori Municipal.

El cicle de conferències commemoratives dels 400 anys de l’expulsió dels moriscos, finalitzaran a Ontinyent el 6 de novembre, amb un col·loqui-debat on participaran els historiadors Santiago La Parra, Agustí Ventura, Alfred Bernabeu i Ignaci Gironés.

En este cicle de conferències estan col·laborant La Nostra Terra, la Societat de Festers d’Ontinyent i la Confraria de la Soledat i els ajuntaments de Bocairent, Castelló de Rugat, Salem, Quatretonda, Atzeneta d’Albaida i Ontinyent. A més, segons s’afirma des de l’IEVA, este cicle de conferències anuncia «el que serà el III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida» que es realitzarà a l’Olleria el mes de març.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí