Licitada la construcció del sistema de desinfecció de l’efluent de la depuradora de Corbera-Llaurí

0
859
Les obres projectades duraran 13 mesos

Les obres permetran la reutilització de les aigües, sense cap mena de restricció, per a reg agrícola

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, a través de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), ha licitat les obres de construcció del sistema de desinfecció de l’efluent de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Corbera-Llaurí. La intervenció té un pressupost de 112.708,62 euros i un termini d’execució de tres mesos.

La EDAR de Corbera-Llaurí dóna servei a tots dos municipis i va ser construïda per la Generalitat l’any 2000. El seu sistema de tractament és mitjançant un tractament biològic de fangs activats amb Reactor Biològic Seqüencial (SBR). El seu cabal de disseny és de 1.500 m³/dia, havent tractat en 2018 una mitjana de 1.025 m³/dia.

La EDAR disposa d’autorització d’abocament des de desembre de 2007. Recentment, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) va començar els tràmits per a la renovació d’aquesta. Atés que el punt d’abocament de la EDAR es troba en la Séquia Nova de Llaurí, la CHX va sol·licitar als dos ajuntaments que presentaren un programa de reducció de la contaminació quant als paràmetres microbiològics.

A aqueixos efectes, la EPSAR va contractar la redacció del «Projecte de construcció del sistema de desinfecció de l’efluent de la EDAR de Corbera-Llaurí», en el qual es definiren les infraestructures a executar per a satisfer les necessitats d’afinament de la qualitat de l’aigua depurada provinent dels municipis de Corbera i Llaurí.

S’ha determinat, com a solució més aconsellable, la construcció d’un laberint de cloració i un sistema de dosatge d’hipoclorit sòdic que permeta complir els nous paràmetres de l’autorització d’abocament.

Aquestes obres permetran la reutilització de les aigües, sense cap mena de restricció, per a reg agrícola quant al compliment dels paràmetres microbiològics de l’efluent requerits en la legislació de reutilització de les aigües depurades.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí