L’Hospital Lluís Alcanyís rep un premi internacional per la implementació de pràctiques clíniques segures

0
925
El departament ha tingut un premi pel seu treball
El departament ha tingut un premi pel seu treball

En el marc d’una jornada europea sobre la ‘Implementació de pràctiques clíniques segures’, els responsables del Ministeri de Sanitat han fet lliurament a Amparo Carbonell directora d’infermeria i, Cristina González, metge adjunt de medicina preventiva del departament de salut Xàtiva-Ontinyent d’un premi mitjançant el qual es reconeix a aquest centre sanitari la qualitat quant a la seguretat dels pacients.

L’Organització Mundial de la Salut posa a la disposició dels professionals sanitaris el llistat de verificació de seguretat quirúrgica, una eina per a millorar la seguretat en les intervencions quirúrgiques i reduir els esdeveniments adversos evitables. A causa del bon ús que han fet d’aquesta eina de verificació hi ha tres centres que han sigut premiats a Espanya, concretament l’Hospital Lluís Alcanyís a la Comunitat Valenciana, -on han participat anestesistes, cirurgians, infermers, auxiliars d’infermeria i celadors-, l’Hospital General Universitari Reina Sofia (Múrcia), i l’Hospital Universitario de León (Castella i Lleó)

D’aquesta forma l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, amb el suport de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, se situa a l’avantguarda nacional de la qualitat assistencial amb aquest premi mitjançant el qual el Ministeri de Sanitat tracta de reconèixer l’esforç dels centres sanitaris en la implementació de pràctiques segures que tant beneficien als pacients. Les pràctiques clíniques segures són concretament: higiene de mans, cirurgia segura, conciliació de la medicació i escala de detecció primerenca de deterioració clínica en pediatria.

Espanya és un dels països amb participació més activa en la Xarxa Europea de Seguretat del Pacient i Qualitat (PaSQ), xarxa que facilita l’intercanvi d’experiències entre els estats membres de la Unió Europa. Un total de 18 països participen en la implementació de practiques segures, en el marc d’aquesta xarxa. D’entre els anteriors, al voltant de 200 centres sanitaris estan engegant les mesures acordades i d’ells la meitat són espanyols.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí