L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva presenta el seu pla de reduccions de CO₂ en la Cimera Europea del Clima en la Sanitat

0
1454
Plaques termosolars de l'Hospital de Xàtiva.

El pla inclou accions diverses per a reduir les emissions en un 33% fins a 2030

Durant la Cimera Europea del Clima en la Salut que se celebra aquest dimarts, l’hospital Lluís Alcanyís presenta el seu pla de reducció d’emissions de CO₂. Després d’haver obtingut el segell del Ministeri per a la Transició Ecològica que certifica el càlcul de les seues emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI), l’Hospital mostra el seu compromís i el seu pla per a reduir en 9 anys un 33% les emissions de GEI que provoca la seua activitat assistencial.

El cim l’organitza anualment l’entitat internacional ‘Salut Sense Mal’ (Health Care Without Harm HCWH) amb seu a Brussel·les i que compta amb el suport financer del programa LIFE de la Comissió Europea. Entre els objectius d’aquest projecte està contribuir a “crear un sector sanitari sostenible, que no danye als pacients ni al nostre planeta, que actue com a catalitzador, inspirant accions en tota la societat per a protegir la salut humana i el medi ambient”.

Des de 2018 l’Hospital Lluís Alcanyís està associat a aquesta entitat i participa en el seu programa de “Atenció sanitària climàticament intel·ligent” que aborda l’impacte del canvi climàtic en la salut pública.

La Cimera de demà ofereix als professionals de la sostenibilitat l’oportunitat no sols de compartir les seues experiències en la lluita contra el canvi climàtic en el sector sanitari europeu, sinó també d’aprendre més sobre la construcció d’una atenció sanitària climàticament intel·ligent a Europa.

El Departament de salut Xàtiva-Ontinyent és el primer de la sanitat valenciana a constituir una Comissió de Sostenibilitat i Salut Urbana que treballa des de 2019 tant en la recopilació de dades per a mesurar les seues emissions, com a aportar idees i recomanacions a les autoritats per a la seua reducció. També aquest òrgan en el qual participen representats tots els grups professionals de l’Hospital, porta avant activitats de promoció i sensibilització sobre la importància que té l’impacte mediambiental tant en l’àmbit individual com del propi centre assistencial per la seua activitat.

Durant la cimera de dimarts es presentaran les seues experiències en sostenibilitat i medi ambient l’Hospital Universitari Lucus Augusti de Lugo, l’Hospital Pedro Hispano de Porto (Portugal) i l’Hospital General de Syros (Grècia) al costat de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

La cimera europea del clima en la sanitat serà clausurada durant la jornada de demà per la directora general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat Pilar Aparicio Azcárraga.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here