L’Hospital d’Ontinyent reprén el servei de medicina interna després del tancament efectuat en estiu

0
972
La gerent Margarita Llaudes, la directora mèdica de l'hospital d'Ontinyent María José Dasca i el cap del Servei de Medicina Interna del DSXO Emilio Gómez.

Segons afirma el Departament de Salut la derivació de pacients a Xàtiva «ha evitat l’increment de les demores en consultes i proves complementàries»

L’Hospital d’Ontinyent ha recuperat el servei de medicina interna després del tancament que s’ha produït durant els mesos d’estiu, per la qual cosa els pacients que requerien ingrés hospitalari van haver de ser derivats a l’Hospital de Xàtiva.

Durant el període estival i davant de la carència de professionals en les borses de treball, el Departament va optar per traslladar a l’Hospital de Xàtiva als pacients amb necessitat d’ingrés a càrrec de Medicina Interna. Segons el Departament de Salut «aquesta mesura ha permés optimitzar els recursos disponibles i mantindre la qualitat assistencial dels pacients. Al mateix temps, ha evitat un increment de demores en consultes externes i en les proves complementàries que se sol·liciten des d’esta especialitat mèdica».

La mesura, que va rebre nombroses crítiques polítiques, es va adoptar entre els responsables clínics i de gestió hospitalària per al període estival «amb la finalitat de fer compatible les vacances dels professionals amb l’assistència sanitària que requerix la població».

Durant este període, el trasllat de pacients i la seua assistència no ha registrat cap incidència i s’ha mantingut el nivell de qualitat assistencial que han requerit al ser hospitalitzats.

Assegura el departament que «tampoc l’Hospital de Xàtiva ha experimentat cap situació excepcional en el seu nivell d’ocupació per estes derivacions, ja que han sigut realitzades amb totes les garanties i amb les mínimes molèsties per als pacients».

En les últimes setmanes s’ha reiniciat la consulta de Dermatologia en l’Hospital d’Ontinyent i es disposa dos neuròlogues en tot el departament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí