L’Hospital d’Ontinyent dota d’armilles a infermeria per no ser interromputs mentre dispensen medicaments

0
2193
El personal vestirà l'armilla mentre prepara i administra els medicaments

El procediment s’instaurarà també a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva en els pròxims mesos

L’Hospital d’Ontinyent ha instaurat un procediment per a evitar les interrupcions al professional sanitari durant l’administració i preparació de medicaments. Els professionals d’infermeria vesteixen una armilla especial que adverteix a les persones usuàries i acompanyants que estan preparant medicació i no han de ser interromputs.

Les armilles són de tipus reflector i porten en lloc visible la inscripció ‘No interrompre, estem preparant i administrant medicació. Gràcies’. Amb aquesta mesura es vol aconseguir un major grau de seguretat dels professionals durant el temps de preparació i dispensació de medicació per a les persones que estan atenent. La mesura té com a objectiu evitar les interrupcions que sofreix la infermeria durant aquest temps evitant així duplicitats i errors deguts a distraccions.

Aquesta iniciativa forma part del pla de comunicació interna que està posant en marxa la Comissió de Qualitat del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

La supervisió d’infermeria explica que «amb la finalitat d’evitar qualsevol tipus d’error que podria desencadenar en un esdeveniment advers s’ha adoptat la mesura d’imprimir unes armilles reflectores» i que «el personal sanitari quan vagi a fer aquestes tasques, es posarà l’armilla per a donar informació als pacients i acompanyants i evitar errors per interrupcions continuades».

Aquest procediment que ha començat a dur-se a terme aquesta mateixa setmana a l’Hospital d’Ontinyent, s’implementarà també en els pròxims mesos entre els professionals d’infermeria de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here