L’Hospital de Xàtiva recupera l’activitat quirúrgica

0
1360
Unitat de post anestersia de l'Hospital de Xàtiva.

La represa ha estat gràcies a la millora de la disponibilitat de llits d’hospitalització convencional i UCI que ha experimentat l’Hospital en l’última setmana

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha anunciat que l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva reinicia la seua activitat quirúrgica programada tant per a cirurgia amb ingrés com sense ingrés hospitalari.

La millora quant a la disponibilitat de llits d’hospitalització convencional i UCI que ha experimentat l’Hospital en l’última setmana, per la baixada de la incidència de la pandèmia de la Covid-19, li permet reiniciar la seua activitat quirúrgica programada que va haver de ser reduïda als casos oncològics, urgents i no demorables amb l’arribada de la tercera onada de la pandèmia.

Així a partir d’aquest dimecres 3 de març es recuperen set dels huit quiròfans que estaven disposats per a albergar pacients crítics, i es reinicia amb la programació quirúrgica atenent als casos de patologia amb prioritat 1 en llista d’espera. Es deixarà un quiròfan de reserva per si sorgix necessitat de tornar a ocupar-ho per ingressats crítics.

En un mes els pacients covid ingressats han passat de ser 122 a 20 ingressats en el dia de hui, mentres que els pacients crítics per covid19 han passat de ser 22 a 4 que es registren hui.

Amb estes dades la direcció de l’hospital ha previst el reinicie de l’activitat quirúrgica de forma progressiva incloent activitat d’autoconcert, si fa falta, a les vesprades i les intervencions programades en quiròfans de l’Hospital d’Ontinyent.

D’una altra banda les consultes externes continuen realitzant consulta telefònica incrementant progressivament les consultes presencials.

Respecte a les residències i centres sociosanitaris del departament, després d’haver sigut vacunats en la seua totalitat professionals i persones residents, les dades de positivitat covid oferixen hui un sol cas positiu ( en ingrés hospitalari en este moment) entre els més de 1.400 residents acollits en 24 centres ubicats en distintes poblacions del departament de salut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here