L’Hospital de Xàtiva duplica la seua capacitat de llits UCI i habilita un increment de llits generals davant la pandèmia de coronavirus

0
2899
Ampliació dels llits d'UCI

La disponibilitat de llit UCI ha passat de 12 a 26 llits, i fins i tot s’ha habilitat alguns quiròfans

Davant l’actual pandèmia del coronavirus l’Hospital de Xàtiva ha duplicat la seua capacitat de llits UCI (Unitat de Cures Intensives) i està habilitant un increment de llits generals.

La disponibilitat de llit UCI ha passat de 12 a 26. Per a això s’ha habilitat alguns quiròfans i part de la zona de reanimació post-anestesia en l’àrea quirúrgica, espais que disposen de l’equip necessari per a aquesta mena de pacients. Fins al moment cap dels nous llits UCI ha estat utilitzat, segons s’explica des del departament de salut. Així i tot s’ha volgut destacar que està mantenint-se tota l’activitat quirúrgica urgent, entre la qual es troba oncologia.

Així des del departament s’afirma que «el treball s’ha realitzat en un temps rècord gràcies a la implicació tant dels serveis de quiròfans, especialitats quirúrgiques, (que reorganitzen quiròfans ordinaris), reanimació i anestèsia i l’equip de manteniment».

Els treballs comporten disposar de respiradors, habilitar ventilació específica i una pressió adequada, accessos separats de seguretat, material i equipament suficient, així com personal per al que s’ha ampliat la plantilla per a UCI en 19 efectius d’infermeria i 14 TCAE’s tant amb noves contractacions com reorganitzant els recursos existents.

També l’hospital ha habilitat 15 nous llits per a pacients generals habilitant la zona de gimnàs de rehabilitació que se sumen a les habilitades en la UPI (unitat de pre ingrés) que són 8. Aquesta nova àrea d’hospitalització en rehabilitació està prevista per a albergar pacients generals (no COVID-19).

Llits d’UCI habilitats a un quiròfan

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí