L’Hospital de Sagunt posa en marxa un nou laboratori on s’analitzaran les proves derivades de la Covid-19

0
1663
Noves dependències del laboratori de l'Hospital de Sagunt.

L’objectiu del nou Laboratori d’Anàlisis Clíniques i Biologiaés és atendre les necessitats de diagnòstic Molecular del Departament de Sagunt

El departament de salut de Sagunt inaugura un nou Laboratori d’Anàlisis Clíniques i Biologia Molecular a l’Hospital de Sagunt, que ha sigut adjudicat a l’empresa Siemens Healthineers per un import de 4,5 milions d’euros, i que inclou la preanalítica, bioquímica i inmunoquímica ordinària i d’urgències, a més d’incorporar la reforma del Laboratori.

De fet, per a la creació del nou laboratori, s’han hagut d’habilitar els espais per a la ubicació dels equips i la completa instal·lació i integració en les dependències del laboratori per un període de 48 mesos.

L’acte d’inauguració del nou laboratori de l’Hospital de Sagunt ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, l’equip directiu del Departament de Salut de Sagunt encapçalat pel seu Gerent, José Luís Chover, i el director d’Espanya de Laboratory Diagnostics de Siemens Healthineers, Ángel Rodríguez.

L’objectiu del nou Laboratori d’Anàlisis Clíniques i Biologia Molecular de l’Hospital de Sagunt és atendre a totes les necessitats de diagnòstic Molecular del Departament de Salut de Sagunt, actuals i futures, incloent les proves de SARS-CoV-2 derivades de la pandèmia provocada per la COVID-19.

En aquest sentit, Concha Andrés ha assenyalat que «aquest projecte forma part de l’aposta de la Conselleria de Sanitat per millorar la tecnologia sanitària en el sistema de salut, ja que això permet millorar els diagnòstics, tractaments i, en definitiva, millorar l’atenció sanitària que reben els pacients».

El Departament de Salut de Sagunt va impulsar, en el marc d’una estratègia global de la lluita contra la pandèmia, la creació d’aquest nou laboratori, en el qual a més també es realitzen proves de diagnòstic molecular del càncer i altres malalties amb base genètica.

Per a tot això, s’han realitzat obres d’adequació incorporant nova tecnologia i metodologia. A més, s’han ampliat els recursos humans amb la incorporació de nous professionals, i s’ha dut a terme la formació i gestió de competències del personal, perquè adquirisquen les habilitats necessàries per a treballar en aquesta mena de laboratoris, assegurant així la més alta qualitat del servei.

D’altra banda, s’ha planificat i desenvolupat un Sistema de Gestió de la Qualitat per a aquest Laboratori de Biologia Molecular de recent creació, perquè ja nasquera complint els requisits de la Norma ISO 9001:2015, obtenint la certificació ENAC al març de 2020, gràcies a la implicació de tot el personal.

El nou Laboratori disposa de la tecnologia més avançada, flexible i robusta adaptada a les necessitats actuals, dotant a l’Hospital de Sagunt d’una metodologia unificada d’última tecnologia per a aconseguir que el projecte global redunde en un benefici directe en la salut de la població atesa.

Segons ha explicat el gerent del Departament de Salut de Sagunt, José Luis Chover, «amb el nou laboratori s’ha fet un important pas d’actualització tecnològica que ens situa en una posició capdavantera davant els hospitals del nostre nivell i afig un plus de qualitat a un servei central d’importància cabdal per al Departament».

La transformació del laboratori inclou una innovació tecnològica d’última generació i transformació digital, automatització i optimització de processos a través d’eines de gestió i anàlisi de dades intel·ligents per a incrementar l’eficiència del laboratori.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí