L’Hospital de Sagunt compta amb 11 pacients ingressats per coronavirus i només un d’ells està a l’UCI

0
3157
Reunió dels alcaldes del Camp de Morvedre

S’ha explicat que durant l’última setmana s’han realitzat més de 2.000 test de seroprevalença al personal del Departament de Salut de Sagunt

Els alcaldes i alcaldesses del Camp de Morvedre es van reunir diumenge 10 de maig, amb la intenció d’unificar criteris d’actuació, col·laboració i cooperació entre tots els municipis de la comarca, resultat de la situació en la qual s’està vivint en la desescalada i la preocupació sobre la permanència de la nostra zona en la fase 0.

En la reunió, celebrada de manera telemàtica, van estar presents els setze alcaldes i alcaldesses de la comarca, el Comissari Principal Cap de la Policia Local de Sagunt, el Comissari de la Comissaria de la Policia Nacional de Sagunt, i el Gerent del Departament de Salut de Sagunt, José Luis Chover. La trobada va ser organitzada davant la preocupació dels primers edils per l’estat de la Comarca i el desenvolupament de la desescalada.

En la seua intervenció el Gerent del Departament de Salut de Sagunt va donar compte de la situació a l’Hospital de Sagunt i els Centres de Salut i consultoris mèdics que depenen d’esta zona. En l’actualitat hi ha 11 pacients ingressats a l’Hospital de Sagunt amb positiu en Covid-19 i només un d’ells roman en l’UCI. El Gerent també ha incidit en la creació de 12 noves places de professionals per a atenció primària, que es va produir ja amb anterioritat a la crisi sanitària.

També es van abordar les dades de contagis, arran de les diferents informacions abocades en mitjans de comunicació. Segons la direcció de l’Hospital, la inflada xifra que ha circulat en xarxes conté informació esbiaixada, indicant que durant l’última setmana s’han realitzat més de 2.000 test de seroprevalença al personal del departament (Hospital de Sagunt, Centres i Consultoris mèdics), així com al de diverses residències de majors i els seus residents, tots ells asimptomàtics. Alguns d’estos tests han resultat positius en anticossos totals, en persones que han passat la infecció però que actualment no tenen càrrega vírica, ni són casos actius que suposen contagis.

La suma d’estos positius seroprevalents ha esbiaixat el nombre total de casos atribuïts al departament. Els representants polítics han incidit en el perjudicial que poden resultar estes informacions per a la imatge del Departament de Salut, quan la realitat és “que el Departament de Salut de Sagunt ha sigut més diligent i s’han realitzat les proves al personal sanitari abans que en uns altres”.

Els alcaldes i alcaldesses han mostrat cautela davant esta informació, que aporta tranquil·litat i confiança en el sistema, però que no ens pot desviar del compliment estricte de les limitacions existents. “Qualsevol comportament irresponsable pot comportar un rebrot del virus”.

Finalment, el Gerent va assegurar que en els últims dies s’han detectat 11 positius per Covid-19 realitzats mitjançant test de PCR, una xifra que se situa en la mitjana de les dades de la Comunitat Valenciana. “La nostra zona es troba en la mitjana, no estem davant la situació que alguns han pintat, però tampoc podem confiar-nos.”

La reunió va finalitzar amb un compromís per part de tots els assistents de continuar amb eixe esforç conjunt entre institucions i amb una crida a la ciutadania a la responsabilitat i la sensatesa: “qualsevol pas arrere pot costar vides i afonar encara més la nostra economia”. ​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here