L’Hospital de la Ribera comptarà amb un pla d’accessibilitat realitzat per Cocemfe

0
1817
L'acord s'ha signat este dimecres a Alzira

L’Hospital d’Alzira serà el primer centre hospitalari de la Comunitat Valenciana que comptarà amb un pla d’accessibilitat redactat per una entitat sense ànim de lucre

L’Hospital Universitari de la Ribera i la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe CV), han signat un acord per a elaborar un pla d’accessibilitat per al centre hospitalari.

L’Hospital d’Alzira es converteix, així, en el primer centre hospitalari de la Comunitat Valenciana que comptarà amb un pla d’accessibilitat redactat per una entitat sense ànim de lucre de referència en discapacitat.

En aquest sentit, la gerent de l’Hospital de la Ribera, Isabel González, ha afirmat que «creiem que la millor manera d’escometre aquest projecte és comptant amb l’experiència i opinió de les persones que pateixen en primera persona els problemes que generen les barreres arquitectòniques, especialment en els edificis de caràcter públic».

Per la seua banda, el president de Cocemfe CV, Carlos Laguna, ha valorat la iniciativa de l’hospital: «Aquesta actuació és l’aparador ideal per a seguir treballant en l’accessibilitat universal amb la finalitat que el pacient, o el familiar acompanyant, tinga la màxima autonomia, comoditat i seguretat per a fer ús de les diferents zones hospitalàries.
Per a açò durem a terme una metodologia que permetrà detectar deficiències i plantejar solucions òptimes».

Així, l’objecte del conveni signat aquest dimecres és el de millorar l’accessibilitat de les zones comunes de l’Hospital de la Ribera i dissenyar habitacions adaptades amb especial atenció al compliment del Codi Tècnic d’Edificació (CTE), document que, entre altres aspectes, s’ocupa de la igualtat d’oportunitats, la no discriminació i de l’accessibilitat universal de les persones amb discapacitat.

La signatura del conveni amb Cocemfe CV s’emmarca dins de la política d’humanització de l’assistència sanitària que l’Hospital de la Ribera, d’acord amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, està desenvolupant des del passat mes d’abril, quan el centre sanitari va passar a ser de gestió pública directa. Aquesta política d’humanització s’està materialitzant en accions relacionades amb la informació a l’usuari, l’accés dels ciutadans a especialitats i serveis i l’eliminació de les barreres arquitectòniques.

Sis primers banys adaptats

En aquest mateix sentit cal destacar que l’Hospital de la Ribera ha acabat ja les obres dels primers banys que el centre està adaptant, tant en Consultes Externes com en l’Àrea d’Hospitalització.

Així, s’estan adaptant inicialment 6 banys, per al que s’ha realitzat una inversió de 40.000 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí