L’Hospital de la Ribera atén a més de 800 pacients en el seu domicili durant els primers set mesos de 2019

0
3396
Hospital de la Ribera, a Alzira

L’increment de professionals que ha registrat la Unitat en l’últim any ha afavorit un augment d’activitat

L’Hospital Universitari de la Ribera ha atès a un total de 813 pacients en els seus domicilis durant els primers set mesos de 2019, a través de la seva Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD). Això ha suposat un increment d’un 53,4% respecte al mateix període de temps de 2018.

D’aquesta forma, entre gener i juliol de 2019, la UHD ha registrat prop de 1.800 altes (l’equivalent a ingressos en els serveis d’hospitalització), «la qual cosa suposa, pràcticament, la mateixa activitat que es va realitzar durant l’any complet de 2017», ha assenyalat el coordinador de la Unitat, Pablo Lafuente.

«Aquesta elevada activitat que mantenim en la UHD de la Ribera és possible gràcies a l’important increment de professionals que hem registrat en l’últim any», ha afirmat Lafuente, qui ha afegit que «actualment, aquesta Unitat està atesa per 17 professionals, entre els quals es troben mèdics, fisioterapeutes, psiquiatres, auxiliars clínics i personal d’Infermeria».

Així, durant els primers set mesos d’aquest any, la UHD ha realitzat 36.249 visites a domicili de personal mèdic i d’Infermeria i altres 512 visites de Fisioteràpia.

«L’hospitalització a domicili proporciona un tracte més humanitzat al pacient, al qual se li realitza qualsevol tractament i prova que pugui necessitar, com si estigués ingressat en l’àmbit hospitalari, però amb els beneficis que, per al seu benestar general, suposa estar en el seu propi domicili, un entorn més confortable i pròxim», ha destacat Pablo Lafuente.

D’aquesta forma, es millora la qualitat assistencial i s’eviten trasllats tant del pacient com dels seus familiars.

La UHD s’ocupa d’atendre pacients crònics que han sofert una agudització de les seves patologies, pacients que requereixen ser atesos per infeccions o cures complicades i pacients pal·liatius, en la seva majoria de caràcter oncològic.

El 70% de les persones ingressades en la UHD són pacients remesos des dels serveis de Medicina Interna i Urgències, mentre que la resta procedeixen de les consultes d’Atenció Primària i Atenció Especialitzada.

A més, cada pacient disposa d’un número de telèfon amb el qual es pot posar en contacte amb els professionals de la UHD per a realitzar les consultes que requereixi. Així, entre gener i juliol de 2019, la UHD de la Ribera ha atès un total de 20.316 consultes telefòniques.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí