L’Horta Oest desapareix del mapa valencià

0
117
L'Horta Oest ja no existeix com a comarca.

Les nou localitats d’aquesta unitat comarcal passen a integrar-se a l’Horta Sud

2023 ha començat amb canvis en el mapa del País Valencià. Es tracta de canvis en l’organització comarcal, actualitzant-se així l’últim mapa oficial que estava vigent des de 1987 que suposa la reubicació de 13 municipis en comarques diferents a les que fins ara estaven adscrits. Però el fet més destacable ocorre a les comarques valencianes, i és la desaparició de l’Horta Oest.

Aquestes modificacions -que han sigut demanades pels propis ajuntaments afectats- han sigut plasmades en el nou mapa dissenyat per l’Institut Cartogràfic de la Comunitat Valenciana, i han entrat en vigor com a annex a la Llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per a 2023.

Concretament els canvis que es produeixen a València afecten l’àrea metropolitana de la capital, són el pas dels nou municipis de l’Horta Oest, Alaquàs, Aldaia, Quart de Poblet, Xirivella, Manises, Mislata, Paterna, Picanya i Torrent a l’Horta Sud, la qual cosa suposa la desaparició de la primera. Aquesta comarca ha caigut pel seu propi pes, ja que mai ha sigut un referent per a crear cap entitat pròpia i els municipis ja estaven integrats en la Mancomunitat de l’Horta Sud.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí