L’exposició ‘Personatges’ d’Antoni Miró a Xàtiva rep més de 2.200 visites

0
1229
L'exposició mostra retrats de personatges com el 'Che' Guevara, Raimon o Miguel Hernández

La mostra s’ha mantingut exposada a l’ex convent de Sant Domènec durant més de dos mesos

L’exposició ‘Personatges’ d’Antoni Miró ha rebut un total de 2.278 visites des que s’inaugurara el passat 12 de març a l’ex-convent Sant Domènec i fins el passat dia 20 de maig, quan va tancar les seues portes.

Uns 200 visitants la van poder conèixer coincidint amb la seua inauguració, i la resta del mes de març van acudir un total de 1.087 persones. Al mes d’abril es van comptabilitzar 732 visites, mentre que a la primera quinzena del mes de maig han passat per l’exposició 249 visitants.

L’exposició de l’artista alcoià responia a obres figuratives d’un marcat realisme, amb una estratègia d’identificació i i apreciació personal i amb la presència icònica d’alguns retratats com Miguel Hernández, Ernesto el ‘Che’ Guevara, Raimon, Joan Fuster, Antonio Gades o Vicent Andrés Estellés. Una col·lecció de retrats de casa i de fora que més de dues generacions han fet seus.

La relació d’Antoni Miró amb Xàtiva va començar l’any 1987, amb la realització del cartell de la Fira d’Agost d’aquell any. El 1988 la ciutat va rebre la sèrie ‘Pintar Pintura’, i després el Museu de l’Almodí va adquirir la seua obra. Ja en 2017 va tornar amb l’exposició ‘Hospital Sueco-Norueg’, que comptà en la seua inauguració amb la presència del President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig. ‘Personatges’ ha estat el seu últim lligam amb la ciutat.

El regidor de Cultura Jordi Estellés ha comentat que amb exposicions com aquesta “Sant Domènec es consolida com a espai expositiu i com a centre d’activitat cultural. Coneixíem les dificultats expositives del lloc, però ara hem comprovat que els resultats són fantàstics”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva instal·la 57 senyals per identificar camins de Bixquert

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here