L’exalcalde de Sagunt, el diputat Alfredo Castelló, citat a declarar voluntàriament en veure la jutgessa indicis de delicte

0
1262
Alfredo Castelló

El diputat del PP ha sigut convidat a declarar per la magistrada que pretén esgotar la instrucció abans d’elevar la causa al TSJCV donat que és aforat

El diputat del PP en les Corts i exalcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, ja s’ha vist esquitxat per la investigació que realitza la UDEF del presumpte cas de corrupció en l’adjudicació de la gestió de l’aigua a la ciutat durant el seu mandat.

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció n.4 de Sagunt ha comunicat aquest dimecres a Castelló l’existència d’indicis de delictes de prevaricació i malversació en contra seua per l’adjudicació del concurs, investigació que es desenvolupa com una branca dins de l’operació Flotador.

En un acte que li ha sigut notificat hui mateix, la magistrada ofereix a l’interessat la possibilitat de personar-se en el procediment per a conéixer tot l’actuat i de comparéixer voluntàriament en el jutjat per a al·legar el que estime oportú, abans d’elevar la causa a la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), donada la seua condició d’aforat.

La jutgessa investiga presumptes irregularitats en la constitució, en 2009, d’Aigües de Sagunt SA, una empresa d’economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d’aigua en la localitat, en la qual l’Ajuntament té el 51% del capital social i l’empresa privada Aigües de València SA va resultar adjudicatària a través d’un concurs públic del 49% restant.

Aqueixa operació mercantil podria haver ocasionat un perjudici econòmic de 24 milions d’euros a les arques públiques municipals. Per aquests mateixos fets estan investigades altres set persones: una exedil del PP, un ex interventor, un enginyer municipal (no un regidor de l’actual corporació com ahir es va informar per error), dos enginyers de Camins, el responsable d’una sucursal bancària i un exdirector general de l’empresa adjudicatària.

Aquestes set persones van ser detingudes per la Policia i la jutgessa va decretar anit la llibertat provisional de totes elles, que queden investigades en el marc d’una causa oberta per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental.

En el cas del exalcalde i actual diputat autonòmic, la investigació realitzada fins al moment llança suficients indicis de la seua participació en els fets presumptament delictius. No obstant això, la jutgessa pretén esgotar la instrucció abans d’elevar, previ informe del Ministeri Fiscal, l’exposició raonada al TSJCV perquè aquest òrgan resolga sobre la seua possible competència en la causa.

D’aqueixa manera, la instructora ofereix a l’aforat, tal com recull l’article 118 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal, la possibilitat de comparéixer en el termini de vint dies voluntàriament en el jutjat per a conéixer les actuacions i prestar declaració, si així ho desitja, en l’exercici del seu dret a la defensa, “sense que això implique de cap manera ni observança de cap tràmit ni procedir contra ell per part d’aquest òrgan judicial”.

L’acte precisa que aqueixa compareixença no constitueix “la submissió a cap interrogatori” i informa així mateix l’interessat del dret que li assisteix a presentar de forma alternativa les seues al·legacions per escrit.

Castelló es defensa

Després de l’operació realitzada aquest dimarts Alfredo Castelló va dir no tindre coneixement de la investigació oberta. Així afirmava que ningú li ha dit mai res que se li investigue en aquesta causa, i ha manifestat que mai ha tingut cap comunicació del jutjat que la instrueix.

Castelló afegia també aquest dimarts que no ha rebut mai cap notificació del jutjat, i ha indicat que es tracta d’actuacions que van ocórrer abans que ell fóra alcalde de la localitat. Finalment concloïa dient que l’adjudicació del contracte que l’Ajuntament va signar amb Aigües de València es va produir a principis de 2007, uns dos o tres mesos abans que ell es fera càrrec de l’alcaldia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí