L’Estat executa l’aval de 61.900 euros de la Pobla del Duc per no instal·lar projectes de renovables durant el govern del PP

0
1210
La Pobla del Duc.

L’execució es deu a la no instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’ajuntament, el Centre Social i les naus niu

El ministeri per a la Transició Ecològica ha acabat l’anàlisi de l’execució dels avals del govern del PP a la Pobla del Duc i una vegada finalitzats tots els tràmits administratius, el resultat ha sigut la confiscació de 61.900 euros per part de l’Estat per no haver complit els terminis i no haver construït les instal·lacions compromeses.

L’ajuntament de la Pobla del Duc, governat pel Partit Popular en 2009, pretenia executar un projecte d’instal·lacions fotovoltaiques i va depositar davant el ministeri uns avals signats per l’alcalde d’aquell moment, Natalio Navarro, per mediació del BBVA. Al no executar aquestes instal·lacions, el ministeri ha confiscat aquests avals.

El BBVA, davant l’incompliment, va cobrar del compte de l’ajuntament els avals que va pagar al ministeri per un import de 61.900 euros.

El llavors ministre d’Energia del Govern de Mariano Rajoy, Álvaro Nadal, va exigir que els adjudicataris instal·laren els projectes abans del 16 d’abril de 2011.

L’aval exigit i executat ha sigut de 61.900 euros per la no instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ajuntament, el Centre Social i les Naus Niu, el termini de construcció del qual límit era el 16 d’abril de 2011, uns mesos abans de les eleccions municipals de 2011. En aquell moment no va haver-hi cap esment a la decisió de deixar perdre aquesta inversió, ni cap referència durant la campanya electoral del Partit Popular sobre aquest tema. El resultat d’aqueixa decisió ha sigut la confiscació dels avals per no executar les obres corresponents, amb una pèrdua que ascendeix a 61.900 euros.

Des de l’ajuntament de la Pobla del Duc exigeixen explicacions al PP. El propi alcalde Vicent Gomar (PSPV) afirma que “no entenem que una inversió subvencionada, amb els projectes preparats, no s’executara.” “No podem tolerar ni entendre que en cap moment hàgem tingut una explicació per part del Partit Popular de la Pobla del Duc”, explica l’alcalde, “haurien de tindre una explicació lògica i motius pels quals una vegada fets tots els tràmits, no es van executar aquestes instal·lacions».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí