L’Escolaica de Cullera estrena edifici nou després de la rehabilitació integral del centre

0
1628
Imatge exterior de l'Escolaica de Cullera.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, visita al costat de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, el centenari col·legi

El CEIP l’Escolaica de Cullera estrena edifici nou després de la reforma integral a la qual ha sigut sotmés el col·legi. Una reforma que ha comptat amb una inversió de 1’1 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació. Precisament aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat el centre escolar al costat de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, per a comprovar el resultat de les obres.

«Invertir en educació és invertir en futur, és invertir en un horitzó d’una societat solidària i preparada, una societat en la qual totes les persones tinguen oportunitats» ha declarat Ximo Puig. El president de la Generalitat ha destacat a més que «el Consell està realitzant actualment el programa d’infraestructures educatives més ambiciós que s’ha realitzat des de l’autogovern, amb una inversió que supera els 1.000 milions d’euros per a la renovació, rehabilitació i implementació de nous col·legis i instituts en la Comunitat Valenciana». Per la seua part l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha manifestat que hui «és un dia històric, una bona notícia per a la ciutat i per al món educatiu perquè Cullera comença a tindre escoles públiques amb dignitat».

En aquest sentit Mayor ha recordat que durant els anys de govern del Partit Popular a la ciutat «no es va reformar ni es va fer cap obra pública, la qual cosa suposa ara un gran esforç». De fet el primer edil ha destacat que «s’invertiran més de 6 milions d’euros en els centres públics de Cullera perquè tinguen la dignitat que no han tingut fins ara».

Obres de reforma integral

Les obres realitzades en el CEIP l’Escolaica, datat de 1905, han inclòs la rehabilitació completa de l’antic col·legi així com la substitució total del sostre de fibrociment. Una transformació amb la qual s’ha buscat adaptar i transformar aquest símbol de la localitat de la Ribera Baixa a les necessitats educatives i avantguardistes del segle XXI.

Amb aquestes actuacions es posa fi a més a una reivindicació històrica que mantenien el propi consistori encapçalat per Jordi Mayor, juntament amb tota la comunitat educativa del centre escolar. «Són molts anys de reivindicacions, hem lluitat tots a l’una, estem molt contents i amb moltes ganes de tindre una infraestructura de qualitat per als nostres alumnes i alumnes, que s’ho mereixen», ha afirmat Sara Carbonell, directora del centre.

Pla Edificant

Aquesta reforma integral no és l’única actuació prevista en el CEIP l’Escolaica ja que encara queda, a través del Pla Edificant, la construcció de tres aules noves d’infantil i d’un gimnàs en el centre. En aquests moments aquest projecte, que compta amb una inversió d’1.400.000 euros, es troba pendent de la licitació d’obres. En total l’Escolaica acull a un total de 290 alumnes, distribuïts en 3 unitats d’infantil i 11 unitats en primària.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí